Gündem
10 Ara 2012 19:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:28

MEHMET BARANSU'DAN BOMBA YILDIRIM DEMİRÖREN İDDİASI!

Taraf yazarı Mehmet Baransu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören hakkında şok bir iddiada bulundu..

Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören hakkında soruşturma başlatıldığını iddia etti.

Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu, "Demirören hakkında soruşturma var" başlıklı yazısında, 13 federasyon hakkında yolsuzluk soruşturması başlatıldığını öne sürdü. Bu soruşturmanın içinde ise Türkiye Fuıtbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'de var..

Bu bilgilerin AK Parti'yle yakın ilişkiler içerisinde bulunmuş bir kişi tarafından kendisine anlatıldığını iddia eden Mehmet Baransu bu kişinin Federasyonlardaki özellikle organizasyon ihalelerinin birilerine nasıl "fahiş fiyatla peşkeş çekildiğini"anlattığını iddia etti. İsmi sır gibi saklanan bu isim bahsettiği iddiaları belgeleriyle savcılıkla paylaşmış.

Yine Ak Parti'ye yakın bir isimle buluştuğunu anlatan Mehmet Baransu olayı şöyle anlatıyor;

''Bu görüşmemin üzerinden 24 saat geçmemişti ki yine AK Parti'ye yakın bir isimden telefon aldım. Katıldığım bir futbol programını izlemişti ve Başkan Yıldırım Demirören için "denizin bittiğini" iddia ediyordu. Söylediğine göre "Beyefendi" Demirören'le ilgili kararını vermişti.Bir gün sonra kendisiyle buluştum. Masasında muhtemelen yeni federasyon başkanlarının isimleri ve yönetim kurulları vardı. Onlarca isim kağıtlara yazılmıştı. Kendisi de bu makama talipti ve niyetini daha açıkça söylemişti. O da liste çalışmalarına başlamıştı.Aldığım bu bilgiler üzerine küçük bir araştırma yaptım. Hem yargı hem emniyet çevrelerinde TFF'yle ilgili bir dosyanın var olup olmadığını araştırdım. Aldığım bilgiler bir dosyanın, soruşturmanın olduğun yönünde. Ancak detaylar konusunda muhataplarım "ser verip sır vermediler." İçeriğin tamamen ne olduğunu bu yüzden bilmiyorum.Önceki gün aynı konuyla ilgili eski bir Federasyon Yetkilisi ve Beşiktaş Kulübü'nden üst düzey iki isimle görüştüm. Benzer bilgiler kendilerine de gelmiş. Demirören'in Beşiktaş yılları, naylon fatura konuları Ankara'nın yakın gündemindeymiş, federasyondaki usulsüz harcamalar da öyle."

Spor camiasına bomba gibi düşen Mehmet Baransu'nun bu iddiası sonunda Yıldırım Demirören'in nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu..