Gündem
06 Ara 2013 15:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:47

Mehmet Baransu MGK soruşturmasında öyle bir savcıya çattı ki...

Mehmet Baransu'nun kaderi gazetecilere 'gidin limon satın' diyen başsavcı vekilinin elinde!

Fatih Yağmur, 'Mehmet Baransu, 'MGK soruşturması'nda öyle bir savcıya çattı ki...' başlıklı yazısında stanbul TMK Başsavcıvekili Oktay Erdoğan'ın adliye muhabirleri arasında, sık sık gazetecilik faaliyetlerine yönelik yaptığı kısıtlamalar ile anıldığını belirtti.
 
Adliye muhabirlerinin defalarca Erdoğan'a giderek ‘haber alma hakkının engellendiği’ ifade ettiklerinde Erdoğan'dan  “Bana değil, duvara konuşuyorsun!” dediğini ifade eden Yağmur, Başsavcıvekilinin aynı zaman “Zaten TV'deki kadın programları gibi haberler yapıyorsunuz” şeklinde eleştirilerde de bulunduğunu yazdı.
 
Fatih Yağmur'un yazısı şöyle:
 
Mehmet Baransu ile ilgili o soruşturmaya bakacak savcıyı ise İstanbul TMK Başsavcıvekili Oktay Erdoğan görevlendirecek. İşte o Başsavcıvekili Oktay Erdoğan Çağlayan Adliyesi'nde görev yapan gazeteciler arasında, sık sık gazetecilik faaliyetlerine yönelik yaptığı kısıtlamalar ile anılıyor. 
 
Adliye muhabirleri, defalarca, ‘haber alma hakkının engellendiği’ gerekçesiyle Başsavcıvekili Oktay Erdoğan'ın kapısını aşındırdı. Ancak çoğu zaman bu görüşmeler hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Bir arkadaşımızın, Başsavcıvekilinden aldığı şu yanıt durum hakkında biraz fikir verici olabilir: “Bana değil, duvara konuşuyorsun!” 
 
Gazetecilerin neden adliyede görev yaptığını anlayamadığını ifade eden Başsavcıvekili Erdoğan, “Buradan size ekmek çıkmaz, bırakın gidin, limon satın” teklifinde de bulundu; “Zaten TV'deki kadın programları gibi haberler yapıyorsunuz” şeklinde eleştirilerde de!