Gündem
09 Eki 2012 08:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:14

MEHMET ATALAY: ''DÜNYA GÜZELİ İNSANLIK ABİDESİ BİR KARDEŞİMİZİ KAYBETTİK''

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Recep Bolat'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı

Atalay, hayatını kaybeden Recep Bolat’ın ölümüyle ilgili şunları söyledi: “Recep Bolat’ın ilk müdahalesi Sakarya’da yapıldı. Ancak, daha teşekküllü hastanede tedavi görmesi için buraya getirdik. İlk başlarda her şey çok güzel gidiyordu. Hayati tehlikeye atlatıp kendine gelmişti. Ancak ne yazık ki sonra arkadaşlar durumunun son derece ciddileştiğini bana ilettiler. Biz de programlarımızı iptal ederek buraya geldik. Kendisinin tekrar yoğun bakıma alındığını öğrendim. Yoğun bakımdaki son durumunu gördüm. Doktorlar durumunun ciddi olduğunu belirtti. Bugün de ne yazık ki 19.20 sıralarında arkadaşımızı kaybettik. Bir dünya güzeli insanlık abidesi arkadaşımızı kaybettik. Basın şehidirini basının önemli bir parçasını daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Annesi, babası ve eşi bu yaşam mücadelesi sırasında hep yanında olmuştu. Biz de Basın İlan Kurumu ailesi olarak sürekli yanında olduk. Gerek Sakarya, gerekse buradaki doktorlar ellerinden gelen her şeyi yaptı. Ancak yaşatamadık. Bu saldırıyı düzenleyen caniyi de telin ediyorum. İnşallah bu son olur. Görevini yapan insanlar, böyle menfur saldırılara kurban gitmez.

Atalay, gazetecilerin "Yerel bir gazetede problemli bir insan. Şeker hastası bir insan. Böyle bir insan nasıl silah alabiliyor" sorusuna "Onun izahını yapmak mümkün değil. Biz bilmiyorduk. İstanbul’dan gidiyor ekipler kontrole. Sakarya müdürümüz orada yaşıyordu. Ama bugüne kadar benzeri bir olay olmadı. Bu bir ilk. 51 yaşındaki kurumumuz ilk defa böyle silahlı saldırıya uğruyor. Kimse ihtimal vermiyordu. Ama ne yazıkki oluyormuş. İnsan kendisini kaybediyormuş. İnsanlara öldüresiye hemde sayısız kurşun sıkabiliyormuş. Bu kadar dar oluyormuş. Bu kadar vahsetle içiçe olabiliyormuş. Ve bunu da içine sindirebiliyormuş,Yazıklar olsun lanet olsun diyoruz. Başka izah edilir tarafı yok. Normal bir insanın yapabileceği birşey değil. Hiç kimse kanunlardan devletten üstün değil. Kendiside yakalandı. Ömür boyu hapislerde çürüyecek. Gidenleri giri getiremeyeceğiz sıkıntı o. Yoksa ilgili şahıs cezasını çekecek. Bu açıdan da şahsı günü gününe yakalayan kahraman polisimize teşekkür ediyoruz. En azından bu işi başardı. Bir nebze olsun saldırıya muhattap olan arkadaşlarımızın rahatlamasını sağladı" şeklinde yanıt verdi.

KAHRAMANMARAŞ’TA TOPRAĞA VERİLECEK

26 Eylül’de Sakarya’da yayınlanan Anadolu Gazetesi’ni denetlemeye giden Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile birlikte Mustafa Süke ve Devrim Özergin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahla vurulmuştu. Özergin hayatını kaybederken Bolat ile birlikte Süke hastaneye kaldırılmıştı. Bolat 13 gün süren yaşam savaşını dün akşam saatlerinde kaybetti. Bolat’ın cenazesi yarın ( 10 Ekim 2012 ) Kahramanmaraş ili Göksun ilçesinde defnedilecektir.Yarın ikindi namazından sonra İstanbul Cerrahpaşa Camii'nde de gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Recep Bolat’ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Sertel, "Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat’ın verdiği yaşam mücadelesini kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrendim. İki kişinin yaşamına malolan bu çirkin saldırıyı bir kez daha kınarken, Recep Bolat’a Allah’tan rahmet, geride kalan yakınlarına ve Basın İlan Kurumu ailesine başsağlığı dilerim" dedi.

RECEP BOLAT

1966 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde dünyaya gelen Bolat, ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 1985 yılında Marmara üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu kazanarak İstanbul’a geldi. Gazeteciliğe 1987 yılında Türkiye gazetesinde muhabir olarak başladı.

1992 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. Türkiye gazetesinin yanı sıra Hürses, Hürbakış, Günaydın, Sabah, Hürriyet gazetelerinde muhabirlik, Kanal 6 televizyonunda istihbarat şefliği, Number One TV’de haber müdürlüğü, SkyTurk TV’de editörlük ve haber müdürlüğü, Habertürk gazetesinde editörlük ve muhabirlik yaptı.

Hiç ara vermeden 23 yıl boyunca gazetecilik yaptıktan sonra 2010 yılında Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü olarak atandı. Sarı basın kartı sahibi olan Recep Bolat evli ve 1 çocuk sahibiydi