Gündem
09 Mayıs 2013 10:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:09

MEHMET ALTAN: GÜLEN İKTİDARI ELEŞTİRDİ AMA BEN ANLATAMAM!

Mehmet Altan, SkyTürk 360 kanalında yayınlanan Gündem ve Ekonomi programında Fethullah Gülen ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

Mehmet Altan, SkyTürk 360 kanalında yayınlanan "Gündem ve Ekonomi" programında Doğan Akın ve Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı.

ABD'ye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından çağırıldıklarını belirten Mehmet Altan, seyahatin ABD'de bulunan Balkan asılllı göçmenlere yönelik proje geliştirme çabası ile alakalı olduğunu belirtti.
Altan, nüfusunu arttırarak lobi faaliyetlerine başlama girişiminde olduğunu belirttiği ABD'li Balkan asıllılar ile yapılan görüşmelerin ardından, Fethullah Gülen ile bir görüşme gerçekleştirildiğini söyledi.

Altan, ABD'ye gitmeden önce Fethullah Gülen ile görüşmenin kesin olarak kendisine açıklanmadığını, ihtimal dahilinde olduğunun söylendiğini belirtti.

GÜLEN ERDOĞAN'I ELEŞTİRDİ Mİ?
Murat Sabuncu ile Doğan Akın'ın "Fethullah Gülen 'Türkiye diktatörlüğe gidiyor güç zehirlenmesi var' dedi mi" sorusu üzerine Altan, "Orada konuşulanların yazılmaması kararı var. Bu sorulara köşesi olan arkadaşlar yanıt versin. Ben konuşmam. Konuşmama kararı var çünkü. Ama şunu söyleyeyim; Fethullah Gülen, görüşmede iktidara yönelik eleştiriler getirdi. Kaygı ve endişelerini de anlattı. Ama bunları ben söyleyeyemem.'' dedi.

BARIŞ SÜRECİ TERS TEPMESİN
Mehmet Altan barış süreci ile ilgili olarak, silahların susmuş olmasından memnun olduğunu dile getirerek, "Önemli olan barışın kalıcı olması. Bu 9. ateşkes. Kalıcı barış için demokratikleşme gerek. Mesela yakınlarda Uludure'nin 500. gününü geride bıraktık. Hatırlanmadı, hiç bir şey yapılmadı. Buna rağmen kalıcı barış ancak gerçek demokrasi ile olur diyenlere barış sabotajcısı muamelesi yapılıyor" şeklinde konuştu.

TARAF'TA YAZACAK MI?
Oral Çalışlar ve bir çok köşe yazarının Taraf gazetesinden ayrılmasının ardından şu anki hali ile Taraf hakkında görüşleri sorulan Altan, "Yeni genel yayın müdürü var. Ona sorun. Mesela geçenlerde 114 kişi barış ve özgürlük açıklamasında bulundu. Bu açıklamayı Taraf'tan başka manşetten veren var mıydı? İşte sorunuzun cevabı" şeklinde cevapladı. Taraf'ta yazmayı planlayıp planlamadığı sorulması üzerine Altan, "Taraf'ta yazmayacağım" dedi.