Magazin
22 Mar 2010 10:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:10

MEHMET ALİ ERBİL'E DANSÖZLE OYNAMA CEZASI!..

RTÜK, ünlü sunucu Mehmet Ali Erbil'e ilginç bir ceza veriyor. RTÜK'e göre, dansöz Nuran Sultan ile birlikte oynayan Erbil çocukların ahlaki gelişimini zedelemiş...

 ‘’Ahlak polisi haline gelen’’ RTÜK, şimdi de ünlü sunucu Mehmet Ali Erbil’e, ‘’Yere yatıp, dansöz Nuran Sultan’ı da üzerinde oynattığı için’’ ceza veriyor. Star TV’de yılbaşı günü yayınlanan eğlence programını değerlendiren RTÜK, görüntülerin ‘’Gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyecek türden’’ olduğu kanısına vardı. Star TV’den program durdurma cezası vermek için savunma istendi.
RTÜK’ün son toplantısında oy çokluğu ile aldığı bu karara, üyelerden Hülya Alp ve Mehmet Dadak karşı çıktı. Alp muhalefet şerhi yazarak ‘’Erbil, gösteri sırasında, yere yatmış, dansöz de üzerinde dans etmiş, sonra da dans ettiği örtüyü koklayarak, izleyicileri güldürmeye çalışmıştır. Erbil, çapkın, beceriksiz, komik adam rolüyle yarışmayı, bol kahkahalı bir şova dönüştürmüştür. Çocukların zarar görebileceği bir öge, boyut ya da konu yoktur’’ dedi.

DENİZ OTOBÜSÜ CEZASI…
Mehmet Dadak da cezaya karşı çıkarak ‘’Erbil, dansözün örtüsünü yere serip, yüzüstü yatıp, ayaklarını sallayarak dans etmiştir. Dansöz de, Erbil’in üzerinde gösteri yapmıştır. Dansözün örtüsünü koklayan Erbil, ‘Abdestimi tazeleyip geleceğim’ demiştir. Dansöz, yerleşmiş bir yılbaşı adetidir. Çocukların ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlakı gelişimini zedeleyecek nitelik yoktur’’ dedi.
Erbil, 29 Mart seçimlerinden önce de Çarkıfelek programında, ‘’İDO’nun Deniz otobüslerinde sadece Kanal 24 seyrediliyor.  Bir tek iktidar partisinin kanalı  var. Küçük şeyler ama mide bulandırıyor’’ demişti.  RTÜK, Erbil’in bu sözlerinden dolayı ‘’Tarafsızlık ilkesini zedelediği’’ iddiasıyla, Fox TV’ye uyarı cezası vermek istemiş, YSK ise bu talebi oy birliği ile reddetmişti.

Gazeteport