Gündem
12 Eki 2012 19:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:15

MEHMET ALİ BİRAND'DAN HÜRRİYET'E DEKLARASYON MİSİLLEMESİ!

Kanal D anchormani M. Ali Birand, Hürriyet gazetesine soğuk duş etkisi yapan bir karar aldı.

20 gazetenin yayınladığı ortak deklarasyon sonrası gazete içeriklerinin TV ekranı ve internet medyasına yasaklanmasıyla başlayan süreç medyada çarpıcı gelişmelere sahne oluyor. Usta gazeteci ve Kanal D anchormani M. Ali Birand, Hürriyet gazetesine soğuk duş etkisi yapan bir karar aldı.

Bu sabah CNN Türk’te Medya Mahallesi’ne konuk olan ve gazetelerin kararını eleştiren Birand, eleştirilerini sözde bırakmadı ve çarpıcı bir adım attı. Hürriyet gazetesi yöneticileriyle görüşen Birand, Kanal D Haber’in ürettiği içeriğin kullanılmasını yasakladığını bildirdi. Aynı yayın grubu bünyesinde yer almalarına karşılık gazetelerin kararına missilleme hakkını kullanmaktan çekinmeyen Birand, Kanal D Haber’de ürettikleri haberlerin deklarasyondaki belirtildiği "hiç bir şekilde kullanılmasına" izin vermediklerini bildirdi.

Deklarasyon sonrasında internet medyası kadar TV ekranlarından da yükselen itirazlar, M. Ali Birand’ın da katılmasıyla iyice güçlenmiş oldu. Gazetelerin tepkiler karşısında bu uygulamaya ne kadar devam edeceği de hala merak konusu...

gazeteciler