Gündem
19 Oca 2013 14:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:39

MEHMET ALİ BİRAND SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI! HOŞÇAKAL BÜYÜK USTA!

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden gazeteci yazar Mehmet Ali Birand son yolculuğuna uğurlandı..

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand 'ın cenazesi, uzun yıllar görev yaptığı Doğan TV Center önündeki törenin ardından Teşvikiye Camisi'ne getirildi. Birand'ın tabutunu taşıyanlar arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin  Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de yer aldı.

Birand'ın naaşı cenaze arabasına konduktan sonra da sevenleri tabutunun üzerine sarı ve kırmızı güller bıraktı. Galatasaray Lisesi mezunu ve Galatasaray Spor Kulübü üyesi Mehmet Ali Birand'ın tabutunun üzerine ''Hayatımız Galatasaray'' yazılı sarı kırmızı bir de atkı serildi.

Birand'ın cenazesi Teşvikiye Camisi'nde musalla taşına konulduktan sonra eşi Cemre Birand, torunu Umberto'nun çorabını tabuta iğneyle taktı. Cenaze töreni öncesinde Birand'ın eşi Cemre ve oğlu Umur Ali ve gelini Caterina Birand, taziyeleri kabul etti. Umur Ali Birand'ın taziyeleri kabulü sırasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi ve gazeteci cenaze törenine katıldı. Cami avlusunda toplanan yüzlerce kişi alkış ve tekbirlerle Birand’ı uğurladı.

Cenaze namazı sonrası Cnn Türk canlı yayınında oldukça duygusal anlar yaşandı. Birand’ın öğrencilerinden CnnTürk’ün başarılı spikerlerinden Başak Şengül, Birand’ın tabutu omuzlara alındığında gözyaşlarına boğuldu. Sesi titremeye başlayan Şengül’ün boğazı düğümlendi, sesi titredi ne yapacağını şaşırdı. Ağlayan Şengül, canlı yayında pası cenaze törenin yapıldığı Teşvikiye’deki muhabire attı.