Medya
21 Tem 2012 15:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:56

MEHMET ALİ BİRAND O MEKTUBU YAZDI; ÇAĞDAŞ'IN ÇIĞLIĞINI DİNLEYİN!

Mehmet Ali Birand, 200 gündür KCK'dan tutuklu olan Vatan Gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus'un gönderdiği mektubu köşesine taşıdı.

Çağdaş’ın çığlığını dinleyin

Vatan Gazetesi muhabiri ve KCK tutuklusu Çağdaş Ulus’tan, tutukluluğunun 200’üncü gününde bir mektup aldım. Dile kolay 200 gün! Çağdaş, Fırat Haber Ajansı’ndan (ANF) bir editör ile görüşüp haber paslaşması yaptığı için, iddianamede ANF editörü ile aralarında hiyerarşik bir bağ olduğu iddiası ile tutuklandı.  Tutuklu Gazeteci Çağdaş, “ Milliyet, Taraf, Zaman, Habertürk ve Sabah gazeteleriyle de gün içerinde devamlı iletişim halindeyim” diyor. Ancak sadece ANF ile iletişime geçtiği için “ANF editörünün emri altında çalıştığı” iddia ediliyor.
Savcının iddiası sadece bu da değil. 2005 ve 2007 yıllarında iki kez Irak’a gidip Murat Karayılan başkanlığında PKK kamplarında eğitim alıp, kamplarda aldığı direktifleri uygulamak ile de suçlanıyor. Çağdaş, 2005 yılında Kıbrıs’ta öğrenci olduğunu 2007 yılında ise “Work&Travel” ile Irak’ta değil Alaska’da olduğunu söylüyor. Tabii pasaportuna bakarak veya ABD makamlarından istenecek belgelerle nerede olduğu anlaşılabilir. Sonuçta 200 Gün değil mi?
Tutuklu gazeteciler konusu kamuoyunu ve iktidarı gün geçtikçe daha fazla geriyor. Gazetecisini tutuklayan ülkeler arasında dünya sıralamasında birinciyiz. Uzun tutukluluk süreleri ve kitapların, gazeteciliğin gerektirdiği bilgi alışverişleri delil olarak algılanmaya-gösterilmeye devam ettikçe daha fazla gazeteciyi tutuklamak gerekecektir. Bunun sonu yok!
Çağdaş Ulus gibi genç meslektaşlarımın cezaevlerinde değil, alanlarda haber koşturması gerekir.

Mehmet Ali Birand/Posta