Televizyon
13 Tem 2019 16:32 Son Güncelleme: 13 Tem 2019 16:43

Mehmet Akif Ersoy Kâbe’de şahit olduklarını anlattı: Allah ne yapsın?

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy, Habertürk’te yayınlanan programında, Müslümanların kendi içinde yaşadığı ayrışmalara dikkat çekmek için Kâbe’de tanık olduğu bir olayı anlattı.

Kâbe’de yan yana ibadet eden her bir grubun bir diğer grup için ettiği bedduaları aktaran Ersoy, şaşkınlığını şu sözlerle anlattı: “Kâbe’den çıktım, Allah ne yapsın dedim”.

Habertürk’te yayınlanan Nedir Ne Değildir programının sunucusu Mehmet Akif Ersoy, programda ilginç bir anekdot paylaştı.

İşte o video...

 

2016 yılında şahit olduğu bir olayı Ersoy, “O dönem ben danışmanlık yapıyorum Ankara’da, Prof. Dr. Mehmet Görmez Diyanet İşler Başkanı, hacca gittik bir vesileyle. İlke defa gidiyorum. Kabe’ye girdim, gözlem yapmak için girdim. Müslümanlar dua ediyorlar Kabe’de.

Bu bütün dünyada Müslümanların problemi aslında belki de. Iraklı Şii hacılar dua ediyor topluca. O zaman DAEŞ ile Haşdi Şabi savaşıyor, ‘Allahım Haşdi Şabi’ye zafer nasip eyle’ diye dua ediyorlar, duaların en makbul olduğu yerde. 15-20 metre yürüdüm Iraklı Sünni hacılar, Haşdi Şabi’ye ‘Bunlar terörist Allahım bunların belasını ver’ diye beddua ediyorlar. Biraz gittim İranlı hacılar Suudi Arabistan’a beddua ediyor.

Biraz gittim Suudi Arabistanlılar İran’a beddua ediyor. Biraz gittim Mısır’da Müslüman Kardeşler’e mensup bir grup Sisi’ye beddua ediyor. Biraz daha gittim Mısır’da Sisi yanlısı bir grup Müslüman Kardeşler’e ‘Memleketimizi mahvettiler’ diye beddua ediyor. Biraz gittim AK Partililer Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dua ediyor. Biraz gittim FETÖ’cüler Erdoğan’a beddua ediyor. Kabe’den çıktım, Allah ne yapsın dedim”.