Röportaj
02 Kas 2013 13:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

MEHMET AKİF ALAKURT HÜSRANLA BİTEN DİZİSİ İÇİN NELER SÖYLEDİ?

Mehmet Akif Alakurt, sette yaşanan olaylı ilgili “Birtakım talihsizlikler yaşandı. Ama o günler bitti” dedi.

Son iki aydır sıklıkla gündemde. Yer aldığı ‘Fatih’ dizisinin setinde sinirlendiği bir set çalışanına kılıçla saldırdığı iddia edildi önce. Ardından dizinin yönetmeni Merve Girgin, “Şiddet uygulayan bir adamla kendimi ya da ekibimi çalıştırmam” diyerek işi bıraktı. Eric Morris tekniğiyle çalıştığı ve bu nedenle kendini set dışında da Fatih Sultan Mehmet gibi hissettiği bir diğer söylentiydi.

Mehmet Akif Alakurt ise bu süreçte sadece “Birtakım talihsizlikler yaşandı. Ama o günler geride kaldı” demekle yetindi.

Alakurt, Radikal'den İpek İzci'nin sorularına şu yanıtları verdi..

Şu anki haletiruhiyeniz?
Çok iyiyim, uzun zamandır olmadığım kadar mutluyum. Şu anda yaptığım işi çok seviyorum çünkü. Karakterimi de… Benim için manevi bir değeri var.

Dizinin çok eleştirilmesi ve hakkınızda çıkan haberler mutluluğunuzu törpülemiyor mu?
Buna müsaade etmediğim için, hayır. Şurada güneş vardır, senin için karanlıksa o güneşi göremezsin. Onun gibi bir şey, hayata nasıl baktığınla alakalı.

Söz konusu haberlere yorumunuz?
Benden hazzedenler var, hazzetmeyenler var. Gazetelerde çok çirkin üsluplarla yazılmış haberler gördüm. Bunların da o benden hazzetmeyen insanlar tarafından yazıldığını düşünüyorum.

Sizden hazzetmeyenler aleyhinize haber mi yaptırıyor yani?
Birçoğu öyle. TV programlarında da hakkımda konuşan birkaç kişi gördüm; “Ya” diyorum, “Bu insan beni tanımıyor, etmiyor. Nasıl böyle konuşabiliyor?” Sonuçta hepimiz insanız. İnsanlar bazen bazı şeylere farklı tepkiler verebiliyor.

Anlatır mısınız, ne yaşandı?
Yok, onu anlatmak istemiyorum, lüzum yok. Bu benimle başlamış, benimle bitecek bir olay.

Kılıçla bir set görevlisine saldırdığınıza dair haberler var.
İşte öyle bir şey yok, öyle bir olay yok! Savunma yapma gibi bir derdim yok çünkü olmayan bir olayı söyleyemem.

Ben şu an yanınızda güvende miyim?
Tabii ki, hiçbir zaman sorun olmaz (Gülüyor).

Peki, “Birtakım talihsizlikler yaşandı. Ama o günler geride kaldı” demişsiniz Med Yapım gecesinde. Nedir o?
Talihsizlikler yaşandı, evet. Bir tartışmamız oldu oyuncu arkadaşlardan biriyle. Ortada yoğun yapılmış bir saygısızlık, terbiyesizlik var; bunun üzerine verilmiş bir tepki var. Beni agresif, kavgacı gibi lanse etmeye çalışanlar var, onların istediği yere oturmam. Bunlardan uzak durmak adına da “Onu söyle, bunu söyle” gibi bir derdim olamaz. Kendimle, davranışlarımla ilgili şüphem yok. Mesela bu olay olduktan sonra, karşımdaki çocuk benden özür diliyor, “Hata bende abi” diyor. Olayı başka yerlere çekip kişisel niyetlerini gazeteye yansıtıyorlar.

Bunlar set içinden insanlar mı?
Set içinden de birkaç kişi oldu ama onlardan bahsetmeye gerek yok; setimizi temsil ettiklerine inanmıyorum. 20 kişiden üçü yapıyorsa genele mal edemezsiniz.

Eric Morris tekniği uyguladığınız ve bu nedenle set dışında da Fatih gibi davrandığınız yazıldı. Bu tekniği mi uyguluyorsunuz?
Öyle bir şey yok, rolden etkilenme falan da söz konusu değil.

Anlatsanız bir…
Bir olay yaşandı. Tasvip etmediğim bir olay. Olmamasını arzu ederdim ama oldu. Şunu da söyleyeyim: Sizin bildiğiniz sadece bir olay, bu olayı buraya taşıyan 2.5 aylık bir süreç var.

Kim başlattı bu süreci?
Boşver onu. Bu süreç içinde davranmam gereken her türlü davranışı sergiledim, emin ol. Kibar da oldum, akıllıca da davrandım, pasif de kaldım. Her türlüsünü davrandım.

Gençlere kötü örnek olduğunuz iddialarına yanıtınız?
Örnek alıyorlarsa alsınlar yine ve kendilerine asla terbiyesizlik, saygısızlık yaptırmasınlar. Böylece daha sağlıklı ilişkiler çıkar ortaya. Başka sözüm yok.

RÖPORTAJIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN