Gündem
09 Kas 2021 00:46 Son Güncelleme: 09 Kas 2021 01:40

Mehmet Ağar'dan Eymür'ün iddialarına yanıt: "Söyledikleri doğru olsaydı..."

T24 yazarı Tolga Şardan, eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün iddialarının ardından Mehmet Ağar ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı.

Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür’ün T24 ve Halk TV’ye yaptığı açıklamalar gündemdeki sıcaklığını koruyor.

 T24 yazarı Tolga Şardan, Eymür’ün iddiaları sonrası Mehmet Ağar ile yaptığı görüşmeyi kaleme aldı.

 Eymür’ün iddialarının konuşmaya bile gerek olmadığını belirten Ağar, “Eğer söyledikleri doğru olsaydı, MİT müsteşarı olarak emekli olurdu” ifadelerini kullandı.

 Tolga Şardan’ın, yazısının “Mehmet Ağar ne diyor?” kısmında şu ifadelere yer verdi:

 Kamuoyu eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür’ün açıklamalarını konuşuyor.

 Meraklıları için küçük hatırlatma yapayım; Eymür’ün görev aldığı Kontrterör Merkezi Başkanlığı, MİT içinde sıradan bir başkanlık değildi. Müsteşar yardımcısı statüsünde ve hiçbir müsteşar yardımcısına bağlı olmaksızın doğrudan Müsteşar’a bağlı olan özel bir yapıydı. Eymür’ün Çiller Hükûmeti ile birlikte MİT’e yeniden gelişiyle birlikte geniş yetki ve görev tanımıyla kuruldu. Eymür’ün ayrılmasından sonra birimin kapatıldığı biliniyor.

 Eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün; önce T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu, ardından da televizyonda katıldığı bir programda ağır ithamlarda bulunması üzerine Mehmet Ağar’la görüşmek zorunlu olmuştu.

 Ağar’ın kabul etmesi durumunda, Sedat Peker’in iddialarından, faili meçhul cinayetlere kadar tüm iddiaları sormayı planladım.

 Ağar’a, tedavi olduğu sağlık kampında telefonla ulaştım. 

 Geçtiğimiz aylarda sıkıntılı bir prostat ameliyatı geçirdiğini yakın çevresinden duymuştum. Bir - iki cümlelik sohbetin ardından doğrudan konuya girdim. Eymür’ün iddialarını ve hakkındaki diğer iddiaları hatırlattım bir kez daha.

 Kesinlikle yanıt vermeyeceğini, konuşmak istemediğini belirtti. Sağlık sorunu bulunduğunu ve tedavi gördüğünü söyledi. Zamanı geldiğinde, konuşmak gerekirse söyleyecekleri olabileceğini anlattı.

 Ağar, Eymür’ün iddialarının doğru olup olmadığını konuşmaya bile gerek olmadığını söyledi. “Eğer söyledikleri doğru olsaydı; MİT Müsteşarı olarak emekli olurdu” cümlesini kurdu.

 Bir de Eymür’ün “Burun ameliyatı oldu” açıklamasını yanıtladı, Ağar: “Yıllar önce Çapa’da olduğum burun ameliyatı. Burnumun içinde kemik parçası vardı. Deviasyon dedikleri. Ameliyatlarım devletin kayıtlarındadır” cevabını vermekle yetindi."

 Yazının tamamı için tıklayınız