Gündem
16 Nis 2012 11:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:32

MEHMET AĞAR'A HAPİS YOLU GÖZÜKTÜ! ESKİ BAKAN NE KADAR YATACAK?

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Mehmet Ağar'a ”Susurluk Davası” kapsamında verilen 5 yıl hapis cezasını onadı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Mehmet Ağar’ı, ”Susurluk Davası” kapsamında Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili ”cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu” iddiasıyla yargıladığı davada 5 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını oy birliğiyle onadı.

Kararın onanmasıyla Ağar 2 yıl cezaevinde kaldıktan sonra şartlı tahliye olacak. Ağar’a, 5 yıl da kamu hizmetinden yasak gelecek.

Kararda, yapılan yargılama sonunda toplanan delillere göre, Ağar’a yüklenen ”suç işlemek amacıyla kurulmuş silahlı teşekkülü yönetmek” suçunun sübut olduğu, bu nedenle oy birliğiyle hükmün onanmasına karar verildiği bildirildi.

Mehmet Ağar, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden 5 yıl kararı çıktığında avukatları aracılığıyla açıklama yapmış ve “Vicdanen rahatım” demişti. Ağar’ın açıklaması şöyleydi: “Mahkeme kararlarında hüküm cümlesi şu sözle başlar ‘Türk Milleti adına.’ Bizim için o sözle başlayan cümlenin nasıl devam ettiği veya edeceği önemli değildir. Bizim âşık olduğumuz, bir ömrü adadığımız o kelimedir. Benden kimse buğz etmemi (kin beslememi) beklemesin. Ben kendimden eminim ve vicdanen rahatım. Deliller ve dosya müktesebatı ile paralellik arz etmeyen bu kararın Yargıtay’da düzeleceğine emin olduğumu belirtir, herkesin devam eden yargı sürecine saygı göstermesini rica ederim.”