Medya
16 Eki 2011 14:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:54

MEHMET AĞAR, AHMET ALTAN'DAN NE İSTEDİ?

Son günlerde adı Faili Meçhuller ile birlikte yeniden anılmaya başlayan Mehmet Ağar Taraf Genel Yayın Yönetmenini neden aradı?

"Dün beni Mehmet Ağar aradı. Son günlerde yaptığımız Susurluk haberleriyle ilgili bir şikâyeti vardı.

Geçen gün İbrahim Şahin, savcılıkta verdiği ifadede, gerçeklerin bulunması için "Ağar'ın, kardeşlerinin ve kardeşlerinin ilişkisi olan işadamının" izlenmesi gerektiğini söylemişti, biz de bu ifadeyi koymuştuk.

Ağar, "Kardeşlerimin böyle olaylarla hiç ilgisi yoktur, onlar kendi işlerinde güçlerinde olan, öyle büyük paraları ve kazançları olmayan insanlardır, onların isimlerinin bu olaylara karışması haksızlık" dedi.

Kendisinin de bir suça bulaşmadığını, defalarca soruşturmalardan geçtiğini "Ecevit gibi dürüst bir insanın" bile onun yaptıklarını takdir ettiğini, "bugünden bakarak geçmişi yargılamanın kolay" olduğunu, yaptığı yararlı işlerin görülmediğini söyledi.

Ama hakçası, konuşmasının özü kendisini savunmaktan ziyade kardeşlerinin hakkını korumaktı.

Ona, kardeşleriyle ilgilenmediğimizi, kardeşlerinin peşinde olmadığımızı, kardeşlerini suçlamaya çalışmadığımızı söyledim.

Bizim gazetede "ailelerle" ilgili haber yapmak yasaktır.

O tür haberlerin hepsini reddederiz, kullanmayız.

Şahin'in o ifadesini de, "Ağar'ın kardeşlerinden" söz ettiği için değil, ilk kez bir işadamından bahsederek Susurluk'un parasal bağlantılarına dikkat çektiği için kullandık.

Ağar'a, isterse bir açıklama gönderebileceğini ya da kendisine göndereceğimiz bir arkadaşımıza açıklama yapabileceğini, sözlerini aynen kullanacağımızı da söyledim.

Mehmet Ağar, "Benim ayrıca açıklama yapmama gerek yok, siz bu söylediklerimle ilgili birkaç satır yazarsanız yeter" dedi.

Ahmet Altan/Taraf