Gündem
09 Oca 2020 09:02 Son Güncelleme: 09 Oca 2020 09:14

‘Mehdi’ sözü istifa getirdi! İki görevden de ayrıldı

“Mehdi gelecek” sözleriyle büyük tartışma yaratan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politika Kurul Üyesi Adnan Tanrıverdi, görevlerinden istifa etti.

Aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği’nin (ASSAM) kongresinde yaptığı konuşmada, “Mehdi gelecek, ortamı buna göre hazırlamalıyız” sözleriyle büyük tepki toplayan Tanrıverdi, Beştepe’deki görevlerinden önceki gün itibarıyla istifa etti. İstifa kararını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la paylaşan Tanrıverdi, ASSAM’ın WhatsApp grubundan üyelere açıklama gönderdi.

İKİ GÖREVDEN DE AYRILDI

Hürriyet'te yer alan habere göre: Tanrıverdi, “İlerleyen yaşım ve her gün artarak devam eden tezvirat kampanyasını gerekçe göstererek, bulunduğum Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ile Güvenlik ve Dış Politika Kurul Üyeliği görevlerimden affımı talep ettim. İstişaremiz sonunda Cumhurbaşkanımız talebimi kabul ettiler” mesajını paylaştı. Cumhurbaşkanlığı’ndan Tanrıverdi’nin istifasına ilişkin resmi bir bilgilendirme yapılmadı. Beştepe’deki her iki görevinden önceki gün itibariyle istifa ettiğini belirten Tanrıverdi, Hürriyet’e Cumhurbaşkanı Erdoğan’la konuyu görüşerek son kararı verdiğini belirtti. Tanrıverdi, istifasının son günlerde büyük tepki toplayan açıklamasıyla ilgisinin olup olmadığı konusunda yorum yapmadı.

SADAT Kurucu Başkanı da olan emekli tuğgeneral Tanrıverdi’nin “İslam Birliği olacak mı olacak. Nasıl olacak Mehdi geldiği zaman. Peki Mehdi ne zaman gelecek? Allah bilir. Peki bizim bir işimiz yok mu, ortamı hazırlamamız gerekmez mi? İşte ASSAM bunu yapıyor” ifadesi tartışma yaratmıştı.