Dünya
15 Mar 2020 23:31 Son Güncelleme: 15 Mar 2020 23:42

Mehdi işareti dedi; Koronavirüs'ü herkese yayın çağrısı yaptı!

İran’da Şii imamlardan Ali Rıza Penahiyan, koronavirüsün mehdinin bir işareti olduğunu iddia etti. Penahiyan, İranlılardan ‘koronavirüsü herkese ve her tarafa yaymalarını' istedi.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'e yakınlığı ile tanınan, Şii imamlardan Ali Rıza Penahiyan, koronavirüs salgını ve doğal afetlerin Mehdi’nin çıkış alametleri olduğunu ileri sürdü. Penahiyan, İranlılardan virüsü yaymalarını istedi

Penahiyan Tesnim Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, hastalıkların yayılması ve doğal felaketlerin çoğalmasının ‘İmam Mehdi'nin çıkış alameti olduğunu savundu.

 

HER TARAFA YAYIN ÇAĞRISI YAPTI
İranlılara seslenen Penahiyan, koronavirüsü herkese ve her tarafa yaymalarını isteyerek, bunun ‘İmam Mehdi'nin çıkış alametlerinden olduğunu söyledi.

Penahiyan, koronavirüsün, bütün insanlığın yok olmayla karşı karşıya getirerek çaresizleştireceğini ve bir kurtarıcının (İmam Mehdi) gelerek insanları kurtaracağını iddia etti.

Ekonomik ve zorluklarla en çok boğuşan ülkelerde dini yönetimlere ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Penahiyan, ‘İmam Mehdi'nin de böyle bir yerden çıkacağını ileri sürdü..

Şiilere bol bol dua etmelerini öğütleyen Penahiyan, ramazan ayından önce ‘İmam Mehdi'nin zuhur edeceğini savundu.

ETİKETLER
#imam mehdi