Meğer Türkler çoktan uzaya gitmiş! İşte Yeşilçam'a damga vuran yerli uzay filmleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘’2023’te uzaya bir Türk göndereceğiz’’ açıklamalarının ardından Yeşilçam filmleri gündeme geldi.

Meğer Türkler çoktan uzaya gitmiş! İşte Yeşilçam'a damga vuran yerli uzay filmleri - Sayfa 1

Türkiye’nin uzay macerası gündemdeki yerini aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzaya bir Türk gönderileceğini açıklamasının ardından, ‘Astronot’ yerine isim önerileri gelmeye devam ediyor. 

Erdoğan’ın uzaya yolculuk açıklamalarıyla birlikte daha önce çekilen 7 Türk filmi akıllara geldi.


17
Meğer Türkler çoktan uzaya gitmiş! İşte Yeşilçam'a damga vuran yerli uzay filmleri - Sayfa 2

TURİST ÖMER, UZAY YOLUNDA

Sadri Alışık’ın başrolünde yer aldığı film 1973’te çekildi ve kült hâline geldi. Filmde Turist Ömer, Kaptan Kirk ve mürettebatı Mr. Spak, Doktor Mccoy ve Scotty tarafından kobay olarak kaçırılıyor. Fakat zamanla bu ekibin bir parçası olur... Onun gelişinin ardından uzay gemisini zorlu ancak eğlenceli bir macera bekliyor... Bu film aynı anda “Uzay Yolu”nun ilk sinema uyarlaması olma özelliği taşıyor.


27
Meğer Türkler çoktan uzaya gitmiş! İşte Yeşilçam'a damga vuran yerli uzay filmleri - Sayfa 3

DÜNYAYI KURTARAN ADAM

Başrolünde Cüneyt Arkın’ın yer aldığı aldığı Dünyayı Kurtaran Adam filmi, 1982’de gösterime girdi. O dönemlerin meşhur “Star Wars” filmlerinden kopyalanmış sahneler ve müziklerin kullanıldığı film, dünyada “Turkish Star Wars” ismiyle tanındı. Filmin konusu ise şöyle: iki Türk uzay pilotu, rutin bir görev sırasında bilinmeyen bir gücün çekim alanına girer ve uzay araçları bilmedikleri bir gezegene düşer. Bu gezegende dünyayı bekleyen büyük tehlikeyi öğrenirler.


37
Meğer Türkler çoktan uzaya gitmiş! İşte Yeşilçam'a damga vuran yerli uzay filmleri - Sayfa 4

DÜNYAYI KURTARAN ADAMIN OĞLU

Devam niteliğinde olan bu filmin konusu ise, 2055'te Dünyayı Kurtaran Adam'a yenilen Uga (Burak Sergen), intikamını almak için dünyaya gelir ve bir zamanlar onu yenen adamın oğlu Zaldabar'ı (Mehmet Ali Erbil) kaçırır. Uga, Zaldabar'ın bir ikiz kardeşi olduğunu bilmemektedir.


47