Polemik & Kulis
08 Nis 2013 10:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

MEDYAYI SARSAN BOMBA İDDİA! SABAH GAZETESİ OĞUZ KARAMUK'U NEDEN KOVDU?

Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Oğuz Karamuk'un işine son verildi. Peki Karamuk neden kovuldu.

Medya kulislerine bomba gibi düşen haber her yerde konuşuluyor. Ciner Grubu'ndan TOBB'a, Koç şirketlerinden Türkcell'e İş Bankası'ndan Atlas Jet'e kadar pek çok kişiyle giriştiği polemikler yüzünden çok kez kriz yaratan, Genel yayın yönetmenini köşesinde gazete patronuna şikayet eden Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Oğuz Karamuk'un işine son verildi. Peki Karamuk neden kovuldu.

İddialar çok vahim. Gerçek Gündem sitesinin iddiasına göre Karamuk, patronu Serhat Albayrak'ı Sermaye Piyasası Kurulu'na şikayet ettiği için kovuldu.

Sert üslubuyla gazetede ve yazı işlerinde sık sık krize yol açan, servisinden çok sayıda muhabirin istifasına neden olan Karamuk, bu yılın başında reklam bütçeleri görüşülürken farklı gruplar tarafından masaya konan "yazıları" nedeniyle sessiz sedasız kızağa çekildi.
İddialara göre Çalık'ın kararıyla Karamuk'un ekonomi servisi üzerindeki tasarrufu bir süre önce kaldırıldı. Sadece Yazı İşleri Müdürü Metin Sever ile muhatap olarak yazılarını gazeteye yollamasına karar verildi.
 
Gerçek Gündem'in  haberine göre Karamuk, bu noktadan sonra da dikkatleri üzerine çekmeye devam etti. Gazetenin CEO'su Serhat Albayrak'ı "kimi hisse senetlerinde spekülasyon yaptığı" gerekçesiyle Sermaye Piyasası Kurulu'na şikayet etti.
 
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın da kardeşi olan Serhat Albayrak'ın gazete yöneticilerinden biri tarafından Sermaye Piyasası Kurulu'na şikayet edilmesi Sabah yönetiminde soğuk duş etkisi yarattı.
 
Çalık Grubu, Karamuk'un SPK'ya yaptığı şikayeti öğrenince Karamuk'un işine son verdi.

FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ! SABAH GAZETESİ NDE BOMBA GELİŞME! HANGİ YÖNETİCİNİN GÖREVİNE SON VERİLDİ? (MEDYARADAR/ÖZEL)