Polemik & Kulis
06 Mar 2010 15:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:08

MEDYATAVA'DAN MÜKERRER BOMBASI!!! HÜRRİYET'İN HANGİ AÇIĞINI YAKALADILAR, SONRA DA NASIL AÇIĞA DÜŞTÜLER?

Medyatava adlı internet sitesi bugün yine bir skandala imza attı. Kimsenin fark etmediği habercilik ayıbını MEDYARADAR yakaladı!

Medyatava bu sabah yayın saati itibariyle saat tam 10.36'da, manşetine ''Hürriyet'ten mükerrer bombası'' başlıklı haberi koydu. Haberde Hürriyet Gazetesi'nin bugünkü nüshasında yer alan ciddi bir hataya yer verildi.
Hürriyet aynı haberi iki ayrı sayfaya, başlıkta iki ayrı rakamla girmişti. Gazetenin 7 ve 16'ıncı sayfalarında aynı haber vardı. 7. sayfadaki haberde ''3 milyon dolarlık yüzük aldı'' başlığı,  16. sayfadaki mükerrer haberde ''1 milyon dolarlık mücevher aldı'' şeklinde girilmişti.
Haber de İstanbul'da bu yıl ikincisi düzenlenen Millionaire Fair'in (Milyoner Fuarı) önemli bir konuğunun yaptığı mücevher alışverişiyle ilgiliydi. Endonezya'nın bağımsızlığında kilit isim ve ülkenin ilk başkanı olan Sukarno'nun eşi Dewi Sukarno fuarı ziyaret ederek, beğendiği mücevherleri satın almıştı.
Hürriyet de aynı habere farklı sayfalarda ama farklı başlıklarla yer vererek işin doğrusu ciddi bir mükerrer skandalına imza atmıştı.
Ama Hürriyet'in skandalı Medyatava'nın skandalının gölgesinde kaldı!
Medyatava bir kez daha girdiği haberi yayından çekti. ''Hürriyet'ten mükerrer bombası'' haberi öğleden sonra yayında değildi.
Şimdi akla iki soru geliyor. Ya Medyatava yöneticileri maaş aldıkları Hürriyet gazetesinin bu açığını haber yapınca pişman oldular ve ''İnsan ekmek yediği yere bunu yapar mı?'' deyip, vicdan sızılarına fazla da dayanamayıp haberi yayından kaldırdılar.
Ya da Hürriyet yönetiminden ''İnsan ekmek yediği yere böyle mi yapar?'' şeklinde fena bir fırça yediler. MEDYARADAR'ın gözünden kaçmayan bu ''mükerrer skandalı'' gösterdi ki, Medyatava yöneticilerinin Hürriyet'ten maaş aldıkları sürece ''bombaları'' eksik olmayacak!