Gündem
22 Tem 2021 18:41 Son Güncelleme: 22 Tem 2021 19:56

Medyascope’a sert çıkan AKP’li isimle ilgili çarpıcı detay! Meğer röportaj vermiş…

AKP Diyarbakır İl Başkanı Av. Muhammet Şerif Aydın, ABD merkezli vakıftan destek aldığı ortaya çıkan Medyascope’la ilgili sert bir paylaşımda bulundu. Ancak Aydın’la ilgili ortaya çıkan bir detay kafaları karıştırdı.

Türkiye’de kritik kuruluşların ABD merkezli vakıf olan Chrest Foundation’dan yüz binlerce dolarlık hibe aldığı ortaya çıktı. Gazeteci Ruşen Çakır’ın kurduğu Medyascope adlı haber sitesinin de bu destekten yararlandığı belirtildi.

Sağlanan fonun gündem olmasının ardından Çakır, bir takipçisinin sorusuna tek bir cümlelik bir yanıt verdi ve hibe aldığını doğruladı.

İşte o paylaşım…

Ruşen Çakır, paylaşımının ardından iktidara yakın medya ve isimler tarafından hedef alınmaya başladı. Bunlardan biri de AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı Av. Muhammet Şerif Aydın oldu. Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Biz bunlara, Medyanın 3 kuruşluk pespaye temsilcileri derken ayıp ediyormuşuz 🙈 Yüz bin Dolarlara çıkmış piyasaları 😎#FondaşMedya” ifadelerine yer verdi.

İşte o paylaşım…

Ancak Aydın’la ilgili dikkat çeken bir gerçek ortaya çıktı. 2021 Nisan ayında Muhammet Şerif Aydın’ın Medyascope’a röportaj verdiği görüldü.

Söz konusu röportajda Diyarbakır’ın en büyük sorununun işsizlik olduğunu ancak sahada iş beğenmeme sorunu ile karşılaştıklarını belirten Aydın, “İnsanlar organize sanayi bölgesinde çalışmak yerine daha çok belediyeler ve kamuda çalışmayı tercih ediyor. Bir yanda işsizlik ve bir yanda iş beğenmeme sorunu ile karşılaşıyoruz” ifadelerini kullanıyor. Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kazandığı belediyelere kayyum atanmasını doğru ve haklı bir nedenden dolayı olumlu bulduğunu da söyleyen Aydın, kayyum uygulamalarının bölgede AKP’ye oy kaybettirdiğine inanmadığını da dile getiriyor.

Şimdi merak edilen soru şu: Medyascope internet sitesini 'medyanın 3 kuruşluk pespaye temsilcisi' olarak nitelendiren AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, daha 4 ay önce bu siteye röportaj için acaba kaç lira verdi?

Röportajın tamamı için tıklayın!