Polemik & Kulis
31 Ara 2015 16:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:16

Medyaradar'dan yılın son bombası! Sabah yeni yıla O'nsuz girecek!

Sabah Gazetesi'nde yıllardır görev yapıyordu ve gazete yeni yıla O'nunla girmeyi gelenek haline getirmişti.

Sabah Gazetesi'nde yıllardır yeni yılın ilk manşetini Salih Memecan çizerdi ve o karikatürde bir yılın özetini yapardı.

Gezi eylemleri ve Soma faciası gibi olaylarla ilgili çizdiği karikatürlerde hükümeti kayıtsız şartsız desteklemekle suçlanan Salih Memecan 2014'ü özetlediği ve 1 Ocak 2015'te yayınlanan karikatüründe ise Gezi'den 17 Aralık'a, gazetecilere baskıdan 16 yaşındaki çocuğun gözaltına alınmasına kadar birçok konuda AKP 'ye yönelik eleştirilere imza attı.

Memecan'ın bu karikatürü Sabah'ta yayınlandı, ancak bu tarihten itibaren deneyimli karikatüristle gazete yönetimi arasında soğuk rüzgarlar esmeye başladı.

Ve geçtiğimiz günlerde gazete 26 yıldır bir yandan Sabah gazetesinin ön sayfasında yayınlanan Bizimcity karikatürlerini çizerken bir yandan da yine aynı gazetenin arka sayfasında günlük olarak yayınlanan Sizinkiler bant karikatürlerini çizen Salih Memecan'la yolları ayırma kararı aldı.

Ünlü karikatüristin gazetenin 7.katındaki odası da boşaltıldı.

Ve Sabah Gazetesi uzun yıllar sonra ilk kez yeni yıla gelenekselleşen yeni yıl karikatürü olmadan girecek..




Salih Memecan kimdir?

Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Mimarlık Fakültesi’ni bitirdikten sonra yine aynı bölümde yüksek lisansını bitirdi.Daha sonra Fullbright bursuyla gittiği ABD'de Pennsylvania Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı.

Salih Memecan, günlük olarak Sabah gazetesinin ön sayfasında yayınlanan Bizimcity karikatürlerini çizerken bir yandan da yine aynı gazetenin arka sayfasında günlük olarak yayınlanan Sizinkiler bant karikatürlerini çizmekteydi.1998-2007 seneleri arasında New York eyaletinde yaşamış, karikatürlerini de oradaki evinden çizmiştir. Şimdi ise Türkiye'de yaşamaktadır. AK Parti eski milletvekili Mesude Nursuna Memecan ile evlidir ve 2 çocuk sahibidir.

Karikatürleri yurtdışında çeşitli dergi ve gazetelerde de yayınlanan Memecan’ın 100′den fazla karikatür kitabı bulunmaktadır.

MEDYARADAR/ÖZEL