Gündem
08 Nis 2024 09:53 Son Güncelleme: 08 Nis 2024 10:17

MedyaRadar’dan pazartesi bombası… Yok artık hocam! "Bana suikast düzenleyecekler!"

İstanbul Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar mobbing seviyesini arttırdı. Üniversite güvenliği bir daire başkanının özel eşyalarının olduğu dolapta tüfek buldu. Ruhsatlı çıkan tüfek tutanakla sahibine teslim edildi. Üniversite senatosunu toplayan Zülfikar, ‘Bana suikast düzenleyecekler. Biz şehadet gömleği ile yola çıktık’ diyerek tüfek sahibinin kendisine suikast yapacağını iddia etti. Gerçekse çok farklıydı.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi'nden yapılan bir ihbarla 26 Mart 2024 tarihinde Safiye Ali Kız Öğrenci Yurdu’nda arama gerçekleştirdi. Şoför Odası’nda bulunan ve anahtarları güvenlik görevlilerinde olan dolapta arama gerçekleştirildi. Dolap içerisinde siyah bir kutu içerisinde uzun namlulu bir av tüfeği bulundu. Tüfek sahibinin Prof. Zülfikar tarafından başka birime sürülen eski Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Yavuz Padem’e ait olduğu ortaya çıktı. Tutanakla teslim edilen av tüfeğinin ruhsatlı olduğu ortaya çıktı.

BANA SUİKAST DÜZENLEYECEKLER!

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, kız yurdunda bulunan tüfekle ilgili olarak üniversite senatosunu topladı. Burada senatoya bir konuşma yapan Prof. Zülfikar, ‘Bana suikast düzenleyecekler. Biz şehadet gömleği ile yola çıktık. Kimseden korkumuz yok’ dedi. Prof. Zülfikar’ın bu söylediklerine senatörleri gülümsetti. Tüfek sahibi Yavuz Padem’ın kısa süre önce Prof. Zülfikar tarafından görevden alınarak başka bir görev yerine gönderildiği öğrenildi.

O DOLABIN ANAHTARI GÜVENLİKTE!

Prof. Zülfikar’ın ‘Bana suikast yapılacak’ dediği tüfeğin sahibi polise, ‘Tüfek aylar öncesinde benim arabamın bagajındaydı. Güvenlik görevlileri tüfeği benim de onayımla bagajdan alarak özel eşyalarımın olduğu, anahtarının da onlarda olduğu dolaba koydular’ dedi. Padem, kendisine özel eşyalarını alması için kimsenin aramadığını, av tüfeğinin bulunduğu dolabın anahtarının da kendisinde olmadığını, Prof. Zülfikar’ın kendisine itibar suikastı yapmak için böyle bir senaryo uydurduğunu söyledi.

YÖK, PROF. ZÜLFİKAR’A İNCELEME BAŞLATTI!

Üniversitede uygulamalarıyla tepki çeken Prof. Zülfikar, kardeşi Prof. Dr. Haluk Zülfikar’ı Koordinatör olarak atanmasından sonra yapılan şikayetlerin ardından YÖK inceleme başlattı. YÖK'e dört maddeden oluşan bir şikayet dilekçesi gönderildi.

İşte o şikayetler:

- Kardeşi Prof Haluk Zülfikar a makam odası makam arabası makam şoförü tahsis etmiştir

- Sosyal Tesislerden daha önce atılan Bülent Saygılı isimli şahsı yönetim kurulunun hizmet alımı yapılması kararına rağmen sosyal tesislerin kendi bünyesinden tekrar işe başlatmıştır

- Güvenlik ve yemek hizmet denetimi için alınan araçları amacı dışında rektörlük bünyesinde kullanmaktadır

- 2547 sayılı kanun 13/b 4 görevlendirme yetkisini amacı dışında cezalandırma baskı ve mobbing olarak kullanarak kazanılacak davalarda kamuyu zarara uğrayabilecek ve görevi kötüye kullanarak kuruma zarar vermektedir.