Polemik & Kulis
08 Haz 2016 20:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:18

Medyaradar'dan Milliyet bombası! Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila istifa etti!

Milliyet Gazetesi'nde bomba gelişme yaşandı ve bir süredir yönetimle kriz yaşayan Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila istifa etti.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila 30 Temmuz 2013 tarihinden bu yana yürüttüğü görevinden ayrıldı.

Bila ayrılık kararını az önce çalışma arkadaşlarına gönderdiği maille duyurdu.

Bila mailinde şunları yazdı:

" Değerli çalışma arkadaşlarım

Üç yıldır yürüttüğüm Genel Yayın Yönetmenliği görevimden bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyorum.Başta Sayın Erdoğan Demirören olmak üzere Demirören ailesine ve her zaman her konuda desteğini gördüğüm siz değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."



MEHMET SOYSAL KRİZİ Mİ?

Mart ayında iki yıl boyunca çalıştığı Vatan gazetesinden ayrılarak Demirören Medya Grubu bünyesindeki diğer bir gazete olan Milliyet’te yazmaya başlayan Mehmet Soysal’ın iki gazete ve internet sitelerinin başına atandığı, ancak Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila ve Vatan Genel Yayın Yönetmeni İsmail Yuvacan'ın itirazı üzerine bu karardan vazgeçildiği ortaya çıkmıştı.

Ancak daha sonra Demirören Medya Grubu kararından vazgeçmiş ve Mehmet Soysal'ın bu göreve getirildiğini kamuoyuna duyurmuştu.

Bu açıklamaya rağmen Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila'nın Soysal'ın atamasına karşı çıktığı ve bu nedenle aylardır İcra Kurulu'nun toplanamadığı Medyaradar'a gelen duyumlar arasında.

FİKRET BİLA KİMDİR?

1958 yılında Zonguldak'ta dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu. 1980-1985 yılları arasında Sayıştay Denetçisi olarak görev yapan Bila, Gazi Üniversitesi'nden 1986 yılında doktora derecesi aldı.

Gazeteciliğe 1977'de Yankı dergisinde başladı. Bir süre ara verdikten sonra 1986'da Nokta dergisiyle yeniden gazeteciliğe döndü. 1987'de girdiği Milliyet gazetesinin Ankara temsilciliğini yaptı. Halen aynı gazetede Yön başlığı altında köşe yazıları yazmaktadır.

Bila 30 Temmuz 2013 tarihinde Milliyet gazetesi genel yayın yönetmenliğini görevini üstlendi.

7 Temmuz 1998'de Başbakan Mesut Yılmaz'ın Makedonya'ya düzenlediği ziyaret sırasında, Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ve milletvekili Şinasi Altıner'le birlikte geçirdiği trafik kazasında ağır biçimde yaralandı. Yaklaşık 1 ay süren tedavi sürecinin ardından bir süre sonra mesleğine döndü.

MEDYARADAR/ÖZEL