Polemik & Kulis
04 Mar 2016 14:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:23

Medyaradar'dan Karar bombası! Ankara Temsilciliği görevine sürpriz isim!

7 Mart'ta okuyucusuyla buluşmaya hazırlanan Karar gazetesinin künyesi netleşmeye başladı... Ankara Temsilciliği görevine bakın kim getirildi...

Star Medya Grubu'ndan ayrılarak internet medyasına transfer olan Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan tarafından yayınlanan Karar.com yazılı basın hayatına başlıyor.

İbrahim Kiras yönetiminde 7 Mart'ta okuyucusuyla buluşacak olan Karar gazetesi güçlü yazar kadrosuyla dikkat çekerken, künyesi de yavaş yavaş netleşmeye başladı. 

Karar gazetesinin Ankara Temsilcisi Yusuf Ziya Cömert oldu. Daha önce yazı işleri müdürlüğü, okur temsilciliği, köşe yazarlığı ve genel yayın yönetmenliği görevlerinde bulunan usta gazeteci, Yeni Şafak ve Star gazetelerinde ise hem köşe yazarı hem de genel yayın yönetmeni olarak çalışmıştı.

YUSUF ZİYA CÖMERT KİMDİR?
1959'da Trabzon Şalpazarı'na bağlı Düzköy'de dünyaya gelen Cömert, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğrenim gördü. Bu okullara bir süre devam eden Cömert, İngilizce öğrenmek için Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde hazırlık sınıfına geçti. Gazeteciliğe, Zaman Gazetesi'nin kuruluş döneminde başlayan Cömert, Kayıtlar Dergisi'nde Yazı İşleri Müdürlüğü, İzlenim Dergisi'nde Yayın Yönetmenliği, Yeni Şafak Gazetesi'nde Genel Yayın Koordinatörlüğü ve Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerinde bulundu, köşe yazıları yazdı; aynı zamanda Yeni Şafak Gazetesi'nin okur temsilciliği yaptı. Daha sonra Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak sürdürdüğü başarılı icraatlerini Star gazetesinde aynı görevde devam ettirdi. Cömert son olarak, Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarı olarak görev yaptı. 



MEDYARADAR/ÖZEL