Polemik & Kulis
15 Eki 2014 13:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:49

Medyaradar'dan Kanal D bombası! Anchormanlik koltuğuna kim oturuyor?

Kanal D'de bomba bir değişiklik yaşanacak.3 Kasım 2014 tarihinden itibaren anchormanlik koltuğuna hangi ünlü isim oturacak?

Kanal D Haber'i Mehmet Ali Birand'ın ölümünden itibaren Serdar Cebe sunuyordu.

Ancak sürpriz bir gelişme yaşandı ve CNNTÜRK'te 5N1K programını sunan Cüneyt Özdemir'in sunması kararı alındı.

Sözkonusu karar bugün Kanal D Haber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar tarafından çalışanlara duyuruldu.

Karar gereğince Özdemir 3 Kasım 2014 tarihinden itibaren bir dönem 32.Gün programında birlikte çalıştıkları ve talebesi olduğu Birand'ın anchormanlik koltuğuna oturacak.

Özdemir 5N1K programını ise haftada bir gün olarak Kanal D'de yapacak.



CÜNEYT ÖZDEMİR KİMDİR?

Cüneyt Özdemir, 8 Şubat 1970 tarihinde Ankara'da doğdu. Babası Astsubay olan Özdemir, ilkokulu ve ortaokulu Yükseliş Koleji'nde okudu. Lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi'nde yaptı. Yükseköğrenimini ise Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı.

Gazeteciliğe, üniversite eğitimini sürdürürken başladı. Çeşitli ajanslarda kameraman asistanlığı ve fixer'lık yaptı. 1992 yılında ise Mehmet Ali Birand'ın yanında '32. Gün' adlı programda muhabir asistanı olarak çalışmaya başladı.

1993 yılında British Council bursu ile Londra'da 6 aylık multimedya eğitimi aldı. Londra'dan döndükten sonra '32. Gün'ün önce genel yayın yönetmen yardımcısı, ardından da genel yayın yönetmeni oldu.

Kısa bir süre ATV'de çalışan Özdemir, burada ATV Ana Haberleri'nden sonra yayınlanan 'Cüneyt'in Büyüteci' programını hazırladı. 'Siyaset Meydanı' programının genel yayın yönetmenliğini yaptı. Daha sonra tekrardan '32. Gün'e döndü. 

1999'da CNN Türk'ün kuruluşunda yer aldı. 2000 yılından itibaren '5N 1K' adlı programı yapmaya başladı. 2003'te Soner Yalçın'la birlikte 'Project' adında bir yapım şirketi kurdu ve 'Sağır Oda' dizisinin yapımcılığını yaptı.

2007 yılında Soner Yalçın'la birlikte Odatv internet haber sitesini kurdu. Fakat bir süre sonra ayrıldı ve Dipnot.tv'yi kurdu.

Zeynep İnanoğlu ile evlenen Özdemir'in, bu evlilikten Ali Mavi adında bir oğlu oldu. 

MEDYARADAR/ÖZEL