Polemik & Kulis
29 Şub 2016 10:04 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

Medyaradar'dan Hürriyet bombası! Dijital artık O'ndan sorulacak!

Bir süre önce Demirören Medya Grubu ile yollarını ayıran üst düzey isim Hürriyet Grubu'na transfer oldu.

Geçtiğimiz ay, Demirören Dijital Medya Grup Başkanlığı’nı bırakan Ercüment İşleyen, Hürriyet Grubu ile anlaştı. İşleyen, Hürriyet Dijital İçerik Direktörü ve İcra Kurulu üyesi olarak 1 Mart tarihinde yeni görevine başlayacak.

Yayın yönetmenliğini yürüttüğü 15 yılı aşkın süre içinde milliyet.com.tr’yi Türkiye’nin birinci, Avrupa’nın üçüncü büyük haber sitesi haline getiren İşleyen, internet gazeteciliğinde kazandığı bu deneyimi Hürriyet Dijital Grubu’nun büyümesi için kullanacak.

Online gazeteciliğin öncüsü

Belgium American High School mezunu olan Ercüment İşleyen, gazeteciliğe İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu’nda öğrenciyken, Milliyet Gazetesi’nde başladı. Yaptığı haber, röportaj ve dizi yazılarıyla Gazeteciler Cemiyeti başta olmak üzere çok sayıda kurumdan ‘yılın gazetecisi’ ödülleri kazandı. Bir süre Balkanlar'da savaş muhabirliği yaptıktan sonra Milliyet Gazetesi Haber Araştırma Müdürlüğü ve İstihbarat Müdürlüğü görevlerini üstlendi. 2000 yılında milliyet.com.tr yayın yönetmenliğine getirildi. milliyet.com.tr'de Türkiye'nin online internet gazeteciliğine geçişin öncülüğünü yaptı. 2013 yılından beri Demirören Dijital Medya Grup Başkanlığı ve İcra Kurulu Üyeliği görevlerini yürütüyordu.

MEDYARADAR/ÖZEL