Polemik & Kulis
20 Ara 2016 10:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:17

Medyaradar'dan Habertürk bombası! Hangi üst düzey isimle yollar ayrıldı?

Gazete Habertürk'te kuruluşundan bu yana görev yapan üst düzey isimle yollar ayrıldı.

Gazete Habertürk'te bomba bir ayrılık yaşandı.

1 Mart 2009 tarihinde yayın hayatına başlayan Gazete Habertürk'te kuruluşundan bu yana Dış Haberler Müdürlüğü görevini yürüten ve uluslararası politika konularında köşe yazıları kaleme alan Soli Özel ile yollar ayrıldı.

Gazete Habertürk'ün Ortadoğu sorunu konusunda uzman isimlerden olan Soli Özel ile Doğan Yayın İlkeleri Kurulu'na 9 Aralık 2016 tarihinde seçilmesinin ardından yolları ayırma kararı alması dikkat çekti.



SOLİ ÖZEL KİMDİR?

1958 yılında İzmir’de doğan Soli Özel, 1975 yılında İstanbul Robert Kolej'den mezun oldu. Daha sonra 1980 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Bennington College, Ekonomi bölümünde lisans eğitimini tamamladı ve 1983 yılında Johns Hopkins Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler bölümünden master dalında mezun oldu.

Geçmişte Bilgi Üniversitesi'nde öğretim görevliliği yapan Özel, Sabah Gazetesi'nde uluslararası ilişkiler hakkında günlük köşe yazıları yazmıştır. Aynı zamanda Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) tarafından yayımlanan hukuk ve uluslararası ilişkiler konulu bilimsel UHP (dergi) dergisinde yazı ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Soli Özel, Yahudi kökenli bir Türk vatandaşıdır ve özellikle Ortadoğu sorunu konusunda uzmandır.

Sabah'taki yazarlık görevinden ayrılarak 1 Mart 2009'da yayın hayatına başlayan Gazete Habertürk'te Dış Haberler müdürlüğü görevini yürütmekte ve yine aynı gazetede uluslararası politika konularında köşe yazılarına devam etmektedir. Soli Özel, Eylül 2010 tarihinde Kadir Has Üniversitesi'nin Uluslararası İlişkiler bölümüne geçmiştir.

MEDYARADAR/ÖZEL