Polemik & Kulis
09 Eyl 2016 18:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:31

Medyaradar'dan Habertürk bombası! Hangi ekran yüzü yuvaya döndü?

Genel Yayın Yönetmenliği'ni Veyis Ateş'in yürüttüğü Habertürk TV kadrosuna sevilen bir sunucuyu daha kattı.

Genel Yayın Yönetmenliği'ni Veyis Ateş'in yürüttüğü Habertürk TV dün gerçekleşen Didem Arslan Yılmaz transferinin ardından bir transfer bombası daha patlattı.

Yıllar önce Habertürk TV'de "Habertürk Weekend" , "Burası Haftasonu" ve "Bir Yaz Gecesi Rüyası" programlarını sunan Oylum Talu yeniden Habertürk TV'de ekranlara dönüyor.

Talu 2015 yılının Şubat ayında hafta içi her gün "İyi Akşamlar" isimli programı hazırlayıp sunduğu 360 TV ile yollarını ayırmıştı. 

 




Oylum Talu Kimdir?

Oylum Talu, 9 Ağustos 1976 tarihinde İzmir'de doğdu. Babası kimya mühendisi ve Aliağa Rafinerisi'nin işletme müdürü olan Talu'nun annesi ise coğrafya öğretmenidir. Amerika'da yaşayan bir abisi vardır.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sinema TV Bölümü'nde okudu. Teyzesi Aysel Okan ilk kadın gazetecilerdendir. Bir ara "Yetenek Sizsiniz Türkiye" yarışmasında Hülya Avşar'ın yerine geçici olarak jürilik yapan Talu, Habertürk'te "Burası Haftasonu", "Habertürk Weekend" ile "Bir Yaz Gecesi Rüyası" programını ve Bloomberg HD'de ise Faruk Bayhan'la birlikte "İkonoskop" isimli programı sundu. Bir dönem "Emlakta Bugün" programını sunan Talu, 6 Nisan 2011 tarihinde 2010 Yılı Televizyon Yıldızları ödül töreninde sunuculuk yaptı.

Son olarak 360 TV'de hafta içi her gün 'İyi Akşamlar' programını hazırlayıp sunan deneyimli sunucu Oylum Talu, daha önce de TV8 ekranlarında "Anlatacaklarım Var" isimli programı sunmaktaydı. Ağustos 2014'te TV8'den ayrılan Talu, Aralık 2014'te 360 TV ile anlaşmış, Şubat 2015'de de 360 TV'den ayrılmıştı.

Oylum Talu, piyano ve gitar çalıyor. Oylum Talu, Müjdat Gezen Sanat Okulu'nda televizyon, röportaj ve söyleşiler dersi ve Doğa Kolejinde ders veriyor. Başarılı bir yazar olan Kahraman Tazeoğlu, "'Kayıp Yüzyılın Prensesi Oylum Talu" adında onun için kitap yazdı.

MEDYARADAR/ÖZEL