Polemik & Kulis
22 Mayıs 2013 19:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

MEDYARADAR'DAN CUMHURİYET BOMBASI! BEKİR COŞKUN GAZETEYLE YOLLARINI AYIRDI!

Cumhuriyet Gazetesi ile uzun zamandır sorunlar yaşayan Bekir Coşkun şok kararla istifa etti.

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Bekir Coşkun geçtiğimiz ay Medyaradar röportajcısı Alev Gürsoy Cimin’e verdiği özel röportajda ayrılık sinyalini vermişti. “Eğer gazetemdeki bu gidişat düzelmezse giderim” diyen Coşkun uzun zamandır gazete yönetimine tüm çağrılarına rağmen  hiçbir düzelme olmayınca istifasını verdi.  Gazete yönetimi şok ayrılıkla sarsıldı.

İPLER NEDEN KOPTU?

Cumhuriyet Gazetesi’yle yollarını ayıran Bekir Coşkun’u istifaya götüren süreç aslında çok da yeni değildi. Bakın ipler neden koptu...

Cumhuriyet Gazetesi’nde bir süredir devam eden maddi sıkıntılar, düşen tiraj ve yönetimsel sıkıntılar derken bu durumdan en çok da gazetenin mihenk taşı olan yazarlar etkilendi. Tepkililerdi. Hatta yazarlar kendi gazetelerini köşelerinden bile eleştirmeye başlamışlardı.

Cumhuriyet Gazetesi bu sebepten dolayı yazıları oldukça ses getiren ekonomi yazarı Mustafa Sönmez’in işine son verdi. Sönmez, gazetenin iyi yönetilmediği görüşündeydi. Ancak tek sıkıntılı isim Sönmez değildi, gazetenin en çok okunan ve sevilen yazarlarından biri olan Bekir Coşkun da gidişattan kaygılıydı. Gazetenin iyi muhalefet yapamadığını, heyecanını yitirdiğini düşünüyordu. Önce üstü kapalı yazılarla gazete yönetimine mesaj vermek istedi. Ardından ise Vakıf Başkanı Orhan Erinç’e bir mektup yazdı. Mektubunda, gazetenin iyiye gitmediğini, eğer dikkate alınmazsa istifa edeceğini söylüyordu Coşkun. O mektup kamuoyuna bile sızmıştı ancak Bekir Coşkun Medyaradar’dan Alev Gürsoy Cimin’e verdiği özel röportajda mektubuna hiçbir yanıt gelmemesinden şikayetçiydi. Hatta kitaplarını bile topladığını anlatmıştı.

Coşkun , Medyaradar’a verdiği büyük ses getiren röportajında işte şu sözlerle kendi gazetesinde sitem ediyordu, ve bugünkü istifayı aslında o günden işaret ediyordu ’’Zaman zaman doğrudur, istifa noktasına geldim. Hatta kitaplarımı topladım, paketledim. Ve bundan sonrasında da açık söyleyeyim ne olacağını bilmiyorum. Ama ben Cumhuriyet’in bu havadan çıkmasını istiyorum. Bir tek ben değil, Cumhuriyet’te çalışan bir sürü insan bunu istiyor.’’ dedi ve ekledi: Gazetedeki gidişat düzelmezse o zaman ben durmam giderim.

İŞTE O RÖPORTAJ