Polemik & Kulis
04 Kas 2011 12:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:58

MEDYARADAR'DAN BOMBA KULİS! HABERTÜRK'E SÜRPRİZ ORTAK GELİYOR! TURGAY CİNER KİMİNLE EL SIKIŞTI?

Son yıllarda yıldızı hızla parlayan hangi müteahhit, medya sektörüne sürpriz bir adıma hazırlanıyor?

Uzunca bir süredir satılacağı konuşulan, önce Doğuş sonra da Ülker gruplarıyla görüştüğü bilinen Habertürk Grubu’na sürpriz bir ortak geliyor.
İnşaat ve enerji sektörlerinin son yıllarda en büyük atılım yapan şirketlerinden Cengiz İnşaat’ın sahiplerinden Mehmet Cengiz’in, Habertürk Gazetesi’ne, Bloomberg TV’ye ve Habertürk TV’ye ortak olmak için Turgay Ciner’le “prensipte” el sıkıştığı belirtiliyor.

Büyük bir gizlilik içinde devam ettiği belirtilen görüşmelerin olumlu sonuç vermesi için hükümete yakın çevrelerin de devreye girdiği konuşuluyor.
Hatta Turgay Ciner’in gerek Kasımpaşaspor’u almasının, gerekse enerji sektöründe Mehmet Cengiz’le ortak projelere soyunmasının geri planında da; hükümetten gelen bu telkinlerin büyük rolü olduğu belirtiliyor.

Sadece birkaç küçük teknik detaya kaldığı belirtilen anlaşmanın gerçekleşmesi durumunda, Habertürk’ün hisselerinin çoğu yine Ciner Medya Grubu’nda kalacak. Ancak Mehmet Cengiz, grubun hisselerinin hatırı sayılır bir bölümünü alarak, Ciner’in uzun süredir ihtiyaç duyduğu belirtilen “taze kaynak girişi”ni sağlamış olacak Böylece Demirören Grubu’ndan sonra enerji sektörünün önemli bir oyuncusu daha “medya sektörü”ne adım atacak.

Habertürk Grubu’nun yeni ortağı olması beklenen Mehmet Cengiz, kardeşi Ekrem Cengiz’le birlikte çeşitli barajların ve Karadeniz Otoyolu’nun inşaatını üstlenen Cengiz İnşaat’ın sahibi…
Enerji ve turizm şirketlerinde de iddialı şirketlerin sahibi olan Cengiz kardeşler, bir süre önce de Antalya’da inşa ettikleri Türkiye’nin ilk 7 yıldızlı oteli Sungate’i, Rusya’nın emlak kralı Sergei Polonks’ye 450 milyon dolara sattıkları haberiyle kamuoyunun gündemine gelmişlerdi.

MEDYARADAR/ÖZEL