Polemik & Kulis
04 Nis 2019 15:27 Son Güncelleme: 04 Nis 2019 15:38

Medyaradar'dan bomba kulis... AA Genel Müdürlüğü için kimin adı geçiyor? (Medyaradar/Özel)

Tarihinin en zor günlerini geçiren Anadolu Ajansı’nda Genel Müdür Şenol Kazancı’nın görevi bırakmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yerel seçimde İstanbul’da AK Parti adayı Binali Yıldırım’la CHP adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki fark kapanınca birden bire veri akışını durduran Anadolu Ajansı’nda ipler hala çok gergin.

Bir devlet kurumu olan ajansın ‘tarafsızlığını kaybettiği’ şeklinde yorumlar yapılmasına neden olan bu olay sonrası Genel Müdür Şenol Kazancı’nın da koltuğu sallantıda.

ANKARA KULİSLERİ HAREKETLİ

Medyaradar’ın Ankara kulislerinden edindiği bilgilere göre; Kazancı’nın görevi bırakmasına kesin gözüyle bakılıyor ve yerine geçmesi beklenen isimler de belli oldu.

SARIDANİŞMET BİR ADIM ÖNDE

Birkaç ismin öne çıktığı koltuk için şu an en güçlü aday ise halen Demirören Haber Ajansı’nda Genel Müdürlük görevinde bulunan Salih Zeki Sarıdanişmet.

Yıllarca İhlas Haber Ajansı’nda çalışan ve Demirören Haber Ajansı’nı tarihinde ilk defa kara geçirmeyi başaran Sarıdanişmet, ajans haberciliğindeki tecrübesi nedeniyle rakip isimlerin bir adım önünde.

YURT DIŞI TECRÜBESİ VE AA DENEYİMİ

Yıllarca Amerika’da da çalışan deneyimli haberci ayrıca 2015- 2016 yılında Anadolu Ajansı Türk Dünyası Haberleri Müdürü olarak göre yaptı ve kurumun işleyişine hakim bir isim.

MEDYARADAR/ÖZEL