Polemik & Kulis
26 Şub 2020 00:02 Son Güncelleme: 26 Şub 2020 09:08

Medyaradar yazmıştı, Fatih Portakal 'sinyal' çaktı! "Fox Haber kanalı olursa..."

Gazetecilerin sorularını yanıtlarken, FOX TV muhabirinin, "Libya'da birkaç tane şehit var' ifadeniz tartışıldı" ifadesi üzerine sinirlenen Erdoğan'ın , "FOX, önce gazete olsun, medya olsun, yalan haber üretmeyi bırakın" sözlerine Fatih Portakal'dan FOX Ana Haber'de yanıt geldi.

Fox Tv'nin Ana Haber sunucusu gazeteci Fatih Portakal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Fox önce gazete olsun, yalan haber üretmeyi bıraksın" sözlerine yanıt verdi. Portakal, "Gazete değiliz ama yalan haber yapmıyoruz. Habere yalan diyorsanız bizi mahkemeye verin, sözler ortada" dedi. 

Erdoğan, bugün Fox muhabirinin, "Libya'da birkaç tane şehit var' ifadeniz tartışıldı" sözlerinin tartışma yarattığını söylemesi üzerine, "Fox, önce gazete olsun, medya olsun, yalan haber üretmeyi bırakın" diyerek tepki göstermişti.

Haber bülteninde Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan ve 11 saniye muhabire yanıt vermediğini vurgulayan Portakal, Erdoğan'a şöyle yanıt verdi: 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, yalan haber ürettiğimizi söylüyor. Yalan haber yapmıyoruz. Kendi sözü ortada, biz doğru haber yapıyoruz. Mersinde de Elazığda da SGK'da da doğru haber yaptık. Her birinin arkasındayız. Yalan diyorsanız bizi mahkemeye verin, vermiyorsunuz da. Alın işte buradaki haberde Cumhurbaşkanı kendi sözünü söyledi. Biz doğru haber yapmaya devam edeceğiz. Bir gazetemiz yok ama, haber kanalı da etkili. Fox Haber olursa 7/24 bizi izlemek zorunda kalabilirsiniz. Genel Müdürümüze söyleriz, gazete de etkili olabilir bence."

MEDYARADAR YAZMIŞTI!

Fox Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'ın ekrandan 'sinyalini' verdiği haber kanalını medyada ilk kez Medyaradar gündeme taşımıştı. 

Medyaradar daha 2020'nin ilk günlerinde The Walt Disney Company çatısı altında bulunan Fox Networks Group Türkiye'nin yeni bir haber kanalı için çalışma başlattığını, FOX TV yönetiminin, ‘Fatih Portakal’la Ana Haber Bülteni’ ve ‘İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’in yakaladığı başarıyı bir ‘Haber Kanalı’ ile devam ettirmek istemesi nedeniyle haber merkezinin kurmaylarının ‘çok gizli’ bir hazırlık süreci içine girdiğini, Fox Haber'in kurmay takımının 6 aylık bir hazırlık sonucunda oluşturdukları projede son sözün İngiltere'deki Fox İnternational yönetimi tarafından söyleneceğini duyurmuştu.