Polemik & Kulis
27 Şub 2021 15:46 Son Güncelleme: 27 Şub 2021 16:08

Medyaradar yazmıştı! Demirören Medya'daki o ayrılık resmiyet kazandı!

Medyaradar'ın dün duyurduğu 'üst düzey ayrılık' haberi Demirören Medya Grubu tarafından yapılan açıklamayla resmiyet kazandı.

Ziraat Bankası'nın 2 yıl geri ödemesiz ve 10 yıl vadeyle verdiği 675 milyon dolar kredinin tahsilatını takip etmek üzere Demirören Medya Grubu'na tayin ettiği Metin Sezici'nin görevine son verildiğini dün duyurmuştuk.

Ayrılıkla ilgili olarak bugün Demirören Medya Grubu'ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada Medyaradar'ın 'ayrılık' haberi doğrulanırken, Sezici'nin 'kendi isteği ile istifa ederek' ayrıldığı belirtildi.

DEMİRÖREN'İN 'KAYYUM'UYDU

Türk medyasının en büyük grubu olan Doğan Medya Grubu'nun tarihe geçen satışında yüksek meblağlarda kredi kullanan Demirören Medya Grubu’na Ziraat Bankası’nda görevli olan Metin Sezici, ‘harcamaların kontrol edilmesi ve bankanın kredi riskini denetlemesi’ için resmi olmayan bir “kayyum” olarak gönderilmişti.

YILDIZLARI BARIŞMADI

Ancak Demirören Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay ile Metin Sezici'nin yıldızları bir türlü barışmadı.

Demirören ailesinin şubat ayı başından bu yana mali konular üzerinde müzakereler yürüttüğü Ziraat Bankası yönetimine bu durum açıklandı.

Bunun sonucunda Metin Sezici ile Demirören Medya Grubu'nun yolları ayrıldı.

Demirören Medya Grubu yönetiminin bugün yaptığı açıklamada ayrılık doğrulanarak, "Demirören Medya Grubu Ticari Başkanı Sayın Metin Sezici, kendi isteği ile istifa ederek aramızdan ayrılmıştır. Sayın Metin Sezici’ ye kurumumuza yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür eder, bundan sonraki çalışma hayatında başarılar dileriz." denildi.