Kitap
21 Eki 2016 12:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:37

Medyaradar yazarı Atilla Akar'dan sarsıcı roman: Hedef Eyfel/Dünya Kaosu Tetiklenirken

Derin devlet, komplolar ve provokasyonlar konusunda bugüne dek onlarca kitaba imza atmış Atilla Akar yeni bir romanla karşımıza çıkıyor.

Gün geçmiyor ki, dünyanın herhangi bir yerinde bir terör olayı patlak vermesin. 11 Eylül’den beri ivmesi giderek yükselen terör hadiseleri günümüzde artık inanılmaz boyutlara ulaşmış vaziyette. Bu yüzden artık dünyanın herhangi bir köşesinde bir saldırı haberi insanları şaşırtmıyor.

İşte Atilla Akar da yeni kitabı “Hedef Eyfel / Dünya Kaosu Tetiklenirken” isimli romanında Eyfel’e yönelik bir saldırı ihtimalini son derece çarpıcı ve heyecanlı bir şekilde kurgulayarak ele almış bulunuyor. Kitabın arka kapağında yazılanlar ise konuyu zaten yeterince özetliyor:

“Dünyada terörün kapısını çalmayacağı hiçbir ülke, şehir, devlet yok. Her sabah uyandığımızda şok edici bir eylemle karşı karşıya kalabiliriz. Artık “sürpriz” diye bir durum mevcut değil.  Dehşet her an kol gezebilir!.. İşte bu koşullarda insanların adını duyduğunda bile irkildiği, “Kafa kesmeleri” ile öne çıkan, kanlı eylemleri  ile dünya çapında giderek büyüyen bir örgüt tekrar harekete geçiyor. Hiçbir şiddetten çekinmeyen örgüt bu kez hazırladığı ürkütücü eylemle 11 Eylül’ü bile gölgede bırakacaktı…

O kadar ki uygulandığı anda dünyayı sarsacak eylem küresel çapta kaosun kapısını aralayacaktı. Uzun süredir titizlikle hazırlanan saldırı planı gerçekleştiğinde ortalığı inanılmaz görüntüler kaplayacaktı. Çoktandır dünyayı saran terör yeniden zirve yapacaktı. Bu kez hedefte Eyfel Kulesi vardı!.. Onlar harekete geçtiğinde Paris’in simgesi Eyfel kulesi artık ortada olmayacaktı. Sanki “Kıyamet tasvirleri” yaşanıyordu. Eyfel yıkılırken yarattığı sarsıntı tüm dünyayı yerinden oynatacaktı. İşte elinizdeki kitap muhtemel bir saldırı senaryosunun kurgulanmış romanıdır… “



Siyah Beyaz Yayınları. Ekim 2016. 144 sayfa.

ATİLLA AKAR KİMDİR?

1960 İstanbul doğumlu. Marmara Üniversitesi Basın-Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nü 1987 yılında bitiren Akar, gazeteciliğe 1982 yılında Hâkimiyet gazetesinde başladı. Stajını Cumhuriyet gazetesinde tamamladı. Ardından sırasıyla Hürgün, Yeni Olgu, Tempo, Nokta, Panorama, Sosyal Demokrat Dergi, Akşam, Günaydın, Takvim, Radikal, Kanal E, TV8, Yeni Binyıl, Hedef, Yurt, gibi dergi, gazete ve televizyonlarda muhabir, editör, köşe yazarı, yayın yönetmeni ve koordinatörlük görevlerinde bulundu. Tüm bunların yanı sıra muhtelif yayın organlarında çok sayıda makale, deneme, röportaj ve yazı dizileri yer aldı. Halen www.medyaradar.com sitesinde medya ve siyaset alanında değerlendirme yazıları yazıyor.

YAZARIN YAYINLANMIŞ ESERLERİ

Bir Kuşağın Son Temsilcileri: Eski Tüfek Sosyalistler, Horzum Labirenti/Kemal Horzum Dosyası, Kimlik Bunalımından Yenilenme Sıkıntısına Sosyal Demokrasi, Öteki DSP / Ecevitlerin Gayri Resmi Öyküsü, Kıyamet Komplosu / Küresel Kaosun Kriptoları, Komploların Yüzyılı, Yüzyılın Komploları, Suikastlar / Paylarına Ölüm Düşen Adamlar, Büyük Ortadoğu Kuşatması, Casuslar/Derin Savaşın Sıra dışı Neferleri, Kamikaze Operasyonu (Roman), İtiraf Ediyorum “Paranoyak”ım! / Komplo Yazıları, Kriminal Komplo (Roman), Mafya / Yeraltının Kriminal Efendileri, Gizli Suikastlar / Şüpheli Ölümler, Komplo Teorileri (Kolektif), Türkiye Komplolar ve Provokasyonlar Tarihi / Derin Yapının Parmak İz¬leri, Suikastlar Cumhuriyeti / Derin Tanrılar Kurban İstiyor, Türk Mafyası (Kolektif), Derin Dünya Devleti / Gizli Doktrinin Küresel Efendileri, Derin Devlet Devletin Paralel İradeleri, Zihin Kontrol Operasyonları (Kolektif), Börü Budun / Aşina Soyunun Muhafızları, Hedef Eyfel / Dünya Kaosu Tetiklenirken.