Polemik & Kulis
12 Mar 2020 10:46 Son Güncelleme: 12 Mar 2020 11:48

Medyaradar o belgelere ulaştı! İşte Mücahit Ören’in şantaj mesajları!

TGRT Haber, Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı gibi medya kuruluşlarının sahibi olan Mücahit Ören’in şantaj mesajları ortaya çıktı.

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören'in, Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Taçyıldız’a sahip olduğu medya kuruluşları aracılığıyla şantaj yaptığına dair iddialara ilişkin tutanaklara Medyaradar ulaştı.

 DAVALARI ÇEKTİREMEYİNCE KARALAMA

Tutanaklarda Çalık’ın yetkilisi olduğu Prime Faktoring isimli firmanın Ören’in sahibi olduğu İhlas Grubu’na karşı İstanbul Adliyesi'nde bazı icra takipleri başlattığı ve sonrasında ise Ören’le "Borç Ödeme ve İbra Protokolü" imzalandığı belirtildi.

Protokolde Ören’in 160 milyon TL borcu olduğunu kabul ettiği ve verilen senetlerde İhlas grubuna dahil olan gazete, hastane gibi şirketlerin borçlu gözüktüğü üzerinde duruldu.

Tutanakta ayrıca Ören’in Çalık’a karşı borçlu sıfatıyla sorumlu olduğunu kabul etmesine ise ayrı bir parantez açıldı.

Ören’in sahibi olduğu TGRT Haber, Türkiye Gazetesi ve İHA’nın ise davaların geri çekilmemesinin ardından şantaj yayınlarına başladığı ve söz konusu haberlerin de buna delil olduğu önemle vurgulandı.

İŞTE O BORCUN BELGESİ:

ŞANTAJ WHATSAPP YAZIŞMALARINDA

Tutanaklarda yer alan asıl bomba ise Mücahit Ören’le Çalık Gayrimenkul yöneticilerinden Mehmet Gel’in arasında geçen whatsapp yazışmaları oldu.

Ören’in söz konusu mesajlarda, Çalık’ın hukuki işlemleri geri almaması durumunda hafta sonu şantaj yayınlarının başlayacağını bildirdiği görülüyor.

Çalık Gayrimenkul yöneticisinin ise bu mesaj sonrası üstlerine durumu ileteceğini söylediği görülüyor.

İŞTE O ŞANTAJIN BELGESİ: