Gündem
29 Mayıs 2024 09:00 Son Güncelleme: 29 Mayıs 2024 09:08

Medyaradar duyurmuştu! Tahliyeyi veren mahkemeye inceleme başlatıldı

MedyaRadar’ın 17 Mayıs’ta ‘Adliye karıştı! Ölüm villalarının müteahhidi firarda’ başlığıyla duyurduğu haberden sonra HSK o tahliyeyi veren Bakırköy 13’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne inceleme başlattı.

Büyükçekmece Belediyesi'nin temelsiz 144 villaya rüşvet karşılığı imar izni verilmesine yönelik açılan davanın görüleceği mahkemenin, iddianamesi yeni hazırlanan soruşturmanın 8 tutuklu sanığı 8 Mayıs'ta tahliye etti. Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 8 sanık hakkında tahliye kararı veren Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında inceleme başlattığı öğrenildi.

8 MAYIS'TA TAHLİYE EDİLDİLER

Aralarında Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, İmar ve Şehircilik Müdürü Abdürrahim Çakır, Büyükçekmece Belediyesi'nin zemin etüt ve uygulama kontrol mühendisi Ömer Faruk Apaydın'ın ve projeyi yapan Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül'ün de olduğu 8 tutuklu sanığın, yargılamayı yapacak olan Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesince avukatlarının itirazları üzerine 8 Mayıs'ta tahliye edildi.

BİR HAFTA SONRA YAKALAMA KARARI ÇIKARILDI

Davanın mağdurları, bir hafta sonra Bakırköy 14’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne 8 sanığın tahliyesi için itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren Mahkeme, bir hafta önce tahliye edilen sanıklar için yakalama kararı çıkarıldı. Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak ile belediye çalışanları gözaltına alındılar. Villaları yapan Gül İnşaat’ın sahibi Ali Gül ise tüm aramalara rağmen bulunamadı. HSK, daha duruşmaya çıkmadan 8 sanık için tahliye veren mahkeme heyeti hakkında inceleme başlattı.

ADALET GEÇ DE OLSA YERİNE GELDİ….

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 9 Mayıs 2024 tarihinde X hesabından tahliyeyle ilişkin olarak, ‘’18 Ocak 2024 tarihinden itibaren 111 gün tutuklu kalan Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Saki İmar ve Şehircilik Müdürü Abddürahim Çakır, Serkan Kayasel, Ömer Faruk Apaydın tahliye edilerek aramıza katılmıştır. Adaletin geç de olsa yerine getirilmesinden mutluluk duyuyor, görevlerinde başarılar diliyoruz’’ paylaşımı yaptı. Başkan Akgün’ün bu paylaşımına çok sayıda partili ‘Adalet yerini buldu’ şeklinde yanıt verdi.