Medya
05 Ara 2023 13:28 Son Güncelleme: 05 Ara 2023 13:30

MedyaRadar ailesinin yazar kadrosu daha da güçlendi! ‘Üçüncü Göz’ ile tarihe not düşecek…

Yıllardır kamerasının vizöründen gördüklerini kayıt altına alan THKD Başkanı Aytekin Polatel, MedyaRadar’daki ‘Üçüncü Göz’ adlı köşesindeki yazıları ile tarihe not düşecek.

‘Benim Hikayem’ gibi ses getiren sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ‘kalkışMA’ ve 6 Şubat depremleri sonrasındaki ‘sarsılMA’ kitapları ile önemli başarılara imza atan Türkiye Haber Kameramanları Derneği (THKD) Başkanı Aytekin PolatelMedyaRadar ailesine katıldı.

Sektörün sorunlarının yanı sıra sosyal konularda da yazılar kaleme alacak olan Aytekin Polatel'in ilk yazısı yakında MedyaRadar’da olacak.

 

AYTEKİN POLATEL KİMDİR?

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel mesleğe 1993 yılında Kanal D Ankara Haber Merkezinde haber kameramanı olarak başladı. Sırasıyla Kanal E, CNBC-E,  NTV, Habertürk televizyonlarında çalıştıktan sonra 2009-2023 yılları arasında ATV / A Haber Ankara Haber Merkezi’nde görev yaptı. Şu an ise Kanal B Televizyonunda görevini sürdürmekte.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği’ne 1997 yılında üye olan Polatel 2012 yılında yapılan genel kurulda yönetim kuruluna başkan yardımcısı,  2014 yılında ise başkan seçildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından "kalkışMA" kitabı ve  "15 Temmuz Belgeseli" ile 6 Şubat depremlerinin ardından yayımlanan "sarsılMA" kitabının yapımcısı olan Polatel bir çok Üniversitede de bu konular üzerine konuşmalar yaptı.

THKD  tarafından her yıl düzenlenen Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışmasını 2023 yılında Azerbaycan'da "Karabağ" teması ile düzenleyen Polatel, derneğin uluslararası kamuoyunda da tanınmasını sağladı.

"Benim Hikayem" eğitim projesi ile dezavantajlı köy okullarına giden Polatel 50 bine yakın çocuğa ulaşarak onları kamera ile tanıştırdı, farklı bakış açısı kazanmalarını sağladı.

Bu kapsamda verilen eğitimlerin ardından çocukların çektiği ve seslendirdiği “Ses Veriyorum” kliplerinin yapımcılığını yaptı.

Meslek hayatında da bir çok başarıya imza atan THKD başkanı Aytekin Polatel "Gizli El” ve “Uçan Halı” rumuzlu görüntüleri ile kazandığı ödülleri 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in elinden aldı.

Evli ve 3 erkek çocuk sahibi olan Aytekin Polatel Anadolu Üniversitesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümü mezunudur.