Gündem
01 Nis 2011 12:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

MEDYANIN KRALI FENERBAHÇE! EN ÇOK KONUŞULAN FUTBOLCU KİM OLDU?

Süper Lig'de 10'da 10 yaparak müthiş bir çıkış yakalayan Fenerbahçe, mart ayında haberlerde de zirvede yer aldı.

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), spor dünyasındaki tüm gelişmeleri inceleyerek gerçekleştirdiği "Ayın spor gündemi" araştırmasının sonuçlarına göre, Fenerbahçe, mart ayında en çok habere konu olan kulüp unvanını yakaladı. Fenerbahçe’nin ardından çalkantılı günler geçiren Galatasaray, mart ayında ikinci sırada yer alırken, Beşiktaş üçüncü, şampiyonluk mücadelesi veren Trabzonspor dördüncü ve son şampiyon Bursaspor da beşinci sırada yer aldı.

Aynı şirketin araştırmasına göre, spor dünyasında mart ayında en çok konuşulan isim ise attığı gollerle takımına büyük katkı yapan Brezilyalı futbolcu Alex oldu. Son dönemde sakatlığıyla gündeme gelen, ancak (A) Milli Takımı’nın Avusturya ile yaptığı maçta attığı golle eski günlerine dönüş sinyali veren Galatasaraylı futbolcu Arda Turan, Alex’in ardında en çok konuşulan ikinci isim olurken, Beşiktaş’ın Portekizli futbolcusu Quaresma üçüncü, bir başka siyah-beyazlı oyuncu Guti dördüncü ve Fenerbahçe’nin golcü oyuncusu Mamadou Niang da beşinci sırada kendine yer buldu.

Teknik direktör kategorisinde ise takımlarından ayrılan Gheorghe Hagi ve Bernd Schuster medyanın odağında yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray ile yollarını ayıran Hagi, mart ayında haberlerin zirvesinde yer alırken, Beşiktaş’taki görevini bırakan Schuster ise ikinci sırada yer aldı. Bu isimlerin ardından takımlarını ligde zirvede tutan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman üçüncü, Trabzonspor çalıştırıcısı Şenol Güneş de dördüncü en çok konuşulan isim oldular.

Bursaspor ile sözleşmesini uzatan Ertuğrul Sağlam ise mart ayında haberlerde beşinci sırada yer aldı.

Kulüp başkanları arasında en çok konuşulan isim ise Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat oldu. Mali ve idari genel kurul toplantısında idari yönden ibra edilmeyen Polat, mart ayında en çok habere konu olurken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da bu kategoride ikinci sırada yer aldı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören üçüncü, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener dördüncü ve Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı da beşinci sırada kendine yer buldu.