Gündem
14 Ara 2010 12:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:52

"MEDYADAN ÇEKİLİYOR" HABERLERİ ÇIKTI, DOĞAN HİSSELERİ DALGALANDI!

Dün Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Soner Gedik'in, medya varlıklarını satma planlarıyla ilgili farklı açıklamaları Grup hisselerini hareketlendirdi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın yüzde 2,5 değer kazandığı günde Doğan Grubu hisseleri adeta dalgalandı. Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Soner Gedik'in, medya varlıklarını satma planlarıyla ilgili farklı açıklamaları Grup hisselerini hareketlendirdi.

Gedik'in sabah saatlerinde Bloomberg haber ajansında ve Bloomberg HT televizyonunda yer alan açıklamasında, "Hürriyet Gazetesi için de fiyat teklifleri alıyoruz. Hürriyet satılacak varlıklar listesinde hep yer aldı." dedi. Bu haber üzerine Grup hisselerinde ciddi primler gözlendi. Daha sonra Reuters'a açıklama yapan Gedik, oluşturulması planlanan listede satışa konu varlıklar arasında Hürriyet'in yer almadığını söyledi. Bu haberin ekranlarda yer almasının ardından yüzde 3 primli olan Hürriyet hisseleri taban fiyatı gördükten sonra günü yüzde 5,56 kayıpla 1,87 liradan kapattı.

Soner Gedik, Doğan Yayın Holding'in şirket olarak satışının söz konusu olmadığını ve medyadan tamamen çıkmayı planlamadıklarını ifade ederek, yapılan çalışmanın 2009 yılındaki açıklama doğrultusunda devam ettiğini vurguladı.

Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı, Hürriyet Gazetecilik'in Doğan Yayın'ın iştiraki olarak doğal olarak bu sürece dahil olduğunu belirtti. Gedik, sözlerini, "Goldman Sachs danışmanlığında bir ay içinde oluşturmayı planladığımız kısa listede satışa konu olan varlıklar arasında Hürriyet bulunmuyor." şeklinde sürdürdü.

Sürece dahil varlık satışı ya da stratejik ortaklık için 'uygun ortak ve uygun fiyat' bulunmasının önemli olduğunu vurgulayan Gedik, "Medya varlıklarının tamamını satıp çıkma planımız yok. Doğan Yayın'ın tüm medya varlıklarında, buna Hürriyet Gazetesi de dahil, stratejik ortaklık, işbirliği gibi olanaklara bakılıyor, stratejik ortaklık veya satışa konu olan varlıklar Doğan Yayın'ın iştiraklerinden oluşuyor." dedi.

Hürriyet hisselerine gelen sert satışı değerlendiren HSBC Yatırım'dan Bülent Yurdagül, "Hürriyet'in pakette dahil olmaması, olumsuz algılandı." dedi. DYH'nin doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıkları nezdinde faaliyet gösteren bazı gazete ve TV kanallarının satışı için Goldman Sachs aracılığı ile yürüttüğü ve 2 milyar doları bulabileceği tahmin edilen satış görüşmeleriyle; RTL Group, Time Warner'ın iştiraki olan Prag merkezli Central European Media Enterprises'ın yanı sıra özel sermaye şirketleri TPG Capital, KKR Co ve Providence Equity Partners'ın adı geçiyor. Satış için detaylı inceleme süreci (due diligence) ekim ayı ortalarında başlamıştı.

DOĞAN HİSSELERİNİN DÜNKÜ PERFORMANSI %

Doğan Gazete 10,67
Doğan Holding 1,85
Doğan Yayın 1,10
Milliyet Pazarlama 1,10
Hürriyet -5,56