Gündem
18 Kas 2017 08:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:16

Medyada Yassıada savaşları! Sabah'tan Hürriyet'e ağır suçlama!

Sabah gazetesi, Hürriyet'in Yassıada algı operasyonu yaparak ikinci bir Gezi olayına zemin hazırladığını iddia etti.

Sabah ve Hürriyet arasında yıllardır süren medya savaşlarına bir yenisi daha ekleniyor.

Bu kez iki gazetenin arasını 1960 darbesi sonrası dönemin başbakanı Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada açtı.

Hürriyet geçtiğimiz günlerde Yassıada'nın şantiye halindeki fotoğraflarını paylaşarak, yeşil doğanın katledildiğini savunmuştu.

Hürriyet'e yanıt Sabah'tan geldi. Sabah, Yassıada projesinin bittikten sonraki fotoğraflarını paylaşarak, eskisinden daha çok ağaç dikileceğini belirtti.

İşte Sabah'ın Hürriyet'e ağır suçlamalar yönelttiği o haberi:

HÜRRİYET'İN YALANI BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI


Yassıada'da süren düzenleme projesinin bitmiş hali basınla paylaşıldı. Bitmiş halinde adanın büyük bölümünün yeşillendirildiği görülürken; Hürriyet'inYassıada haberlerindeki 'yeşili katlettiler' algısının da yalan olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Eski Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılanarak idama mahkûm edildiği, 'Demokrasi ve Özgürlükler Adası' ilan edilen Yassıada'daki yapılaşmaya ilişkin paylaşılan fotoğrafın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.



ESKİSİNDEN ÇOK AĞAÇ OLACAK

Birinci derece doğal, tarihi ve üçüncü derece arkeolojik sit alanı olan Bursa'ya bağlı Yassıada'daki projenin henüz inşaat aşamasında olduğu bildirilirken projeye, ağaçlandırmanında da dahil olduğu ve proje bittiğinde oldukça yeşil alan barındıracağı ifade edildi.

ADA EKSİKSİZ OLACAK

Otel, bungalov, kafe, restoran, heliport alanı, park, açık hava müzesi, meydan, kütüphane, dini tesis, idari bina, müze, konferans salonu, sergi salonu, seyir terası, tekne yanaşma yeri yapılması planlanan Yassıada'da inşaatların büyük bölümünün bittiği görülen ve yakın zamanda paylaşılan fotoğraflarda projenin henüz bitmediği ve inşaa sürecinde olduğu aktarıldı.



HÜRRİYET'TEN KİRLİ ALGI

Hürriyet gazetesi yaptığı algı operasyonuylaYassıada'nın yeşil görüntüsünden uzaklaştığını ve bir şantiyeyi andırdığını iddia etmişti. Yeşili katlettiler algısıyla halkı yine hükümete karşı kışkırtmayı amaçlayan Doğan Medya, yeni bir Gezi olayının zeminini hazırlamaya çalışmıştı.