Gündem
15 Nis 2014 12:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Medyada yaprak dökümü! Haftalık haber gazetesi kapandı!

Medyada yaprak dökümü sürüyor. Karşı Gazetesinin yayınına son vermesinin ardından kapanma haberi daha geldi.

Yayınına 19 Ocak'ta başlayan ve Mehmet Ali Kışlalı'nın oğlu Murat Kışlalı'nın sahibi olduğu Çağdaş Haber gazetesi de yayın hayatını noktaladı.

"Gerçeğin yarısı gerçek değildir" sloganıyla yayın hayatına başlayan ve her pazar günü bayilerde olan haftalık haber gazetesi Çağdaş Haber basın hayatına iddialı giriş yapmıştı. Ankara merkezli gazetenin İstanbul'da temsilciliği bulunmaktaydı.

Gazetenin bünyesinde usta kalem İsmet Solak, TMSF'nin el koyduğu Akşam'daki işinden Gezi sürecinde atılan ve bir süre Yurt'ta haber ve kulis ağırlıklı "Ses" adlı köşesini yazmaya başlayan Ali Ekber Ertürk, emniyetin içindeki cemaat yapılanmasını anlatan "Cemaatin Copları" kitabıyla adından söz ettiren Zübeyir Kındıra, ekonomist Nazif Ekzen, habercilik konusundaki tutumundan rahatsızlık duyduğu için Akşam'dan istifa eden Ebru Toktar Çekiç, Aydınlık gazetesi editörü Can Özçelik, Ünsal Ünlü gibi isimler yer alıyordu.

Gazetenin başlangıçta günlük gazete olarak çıkarılmasının planlandığı, ancak daha sonra haftalık olarak yayınına karar verildiği, ilk sayısı 5 bin satan gazetenin son haftalarda tirajının 2 bini altına düştüğü gelen bilgiler arasında.

Tirajın düşmesiyle birlikte Murat Kışlalı'nın mali olarak zorlanmaya başlayan gazeteyi kapatma kararı aldığı belirtiliyor...