Gündem
16 Nis 2012 10:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:32

'MEDYADA KİMLERİ KULLANDINIZ?', 'DİZİLERE MÜDAHALE ETTİNİZ Mİ?'

28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüphelilere sorulan soruların ayrıntıları ortaya çıktı..

28 Şubat soruşturmasında şüphelilere "İran'da da darbe mi yapacaktınız? ABD ve İsrail'den icazet aldınız mı? Medyada kimi, nasıl kullandınız?" soruları soruldu.

'MEDYADA KİMLERİ KULLANDINIZ?'

Savcılıkta şüphelilere 28 Şubat sürecinde "hangi medya mensuplarının" ve "ne amaçla" kullanıldığına dair sorular da yöneltildi.

- Batı Eylem Planı'nda; "tarikatlara bağlı ve onların kontrolünde olan özel yurt, vakıf, okul ve dershanelerin zararlı faaliyetleri ile zayıf ve hassas yönlerini ve zaaflarını medyayı kullanmak suretiyle afişe etmek ve halkın gerçekleri öğrenmesini sağlamak" ifadeleri yer almaktadır. Hangi medyadan, kimleri ve nasıl kullandınız?

- Kamuoyunu yönlendirmek maksadıyla gerçekleştirilen faaliyetler ve bu faaliyetler çerçevesinde irtibatlı olunan kişi veya kişiler kimlerdir? Bu kapsamda Genelkurmay Karargâhı'na çağrılan ve irtibat temin edilen medya mensupları kimlerdir?

- Tankların yürütülmesi toplumun büyük kesimi tarafından da hükümete karşı bir eylem olarak algılanmıştır. Bir gün sonra yayımlanan günlük gazeteler bu olayı askeri müdahale belirtisi olarak manşetlere taşıdıkları ve takip eden süreçte hükümetin ayrılmak zorunda bırakıldığı açıkça görülmektedir. Bu konuda ilave edeceğiniz bir husus var mı? - "Basın yayın organları, öğretim üyeleri, aydın din adamlarının yönlendirilmeleri ve yüreklendirilmeleri" ifadesinden kastedilen nedir?

'DİZİLERE MÜDAHALE ETTİNİZ Mİ?'

- Batı Eylem Planı'nda "Toplumun büyük kısmı tarafından ilgiyle izlenen yerli dizilerin (Süper Baba, Tatilciler, Bizim Aile vb.) yapımcıları ile görüşerek konular arasına laiklikle ilgili temaların sokulmasını sağlamak" ifadeleri yer almaktadır. Hangi yapımcılarla irtibata geçilmiştir?

- "Basın ve yayın organlarında Aczimendi, üfürükçü hoca vb. konuların sürekli gündemde tutulması" ifadesinden ne anlıyorsunuz? Bu konuda hangi çalışmaları, hangi basın ve yayın organlarından kimlerle yaptınız? Teması kimlerle ve nasıl sağladınız?