Polemik & Kulis
10 Eki 2018 12:41 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:54

Medyada ilginç satış! ANKA Haber Ajansı'nı hangi CHP'li aldı? (Medyaradar/Özel)

Tarihi ANKA Haber Ajansı CHP’li Belediye Başkan yardımcısına satıldı.

Ünlü gazeteci ve siyasetçi Altan Öymen’in 1972 yılında kurduğu, o günden bu yana aralıksız yayın yapan ANKA Haber Ajansı, CHP Belediye Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir’e satıldı.

Başında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Danışmanı Veli Özdemir’in bulunduğu Ajans, 2013 yılında iflasını istemiş, bu iflas istemi ile alacaklı ANKA çalışanlarına paraları ödenmemişti.

Yüklü bir borçtan iflas isteyerek kurtulan Veli Özdemir’in ajansı şimdi de Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kalender Özdemir’e isim hakkı ile sattığı ortaya çıktı.

Alacaklarını 5 yıldır bekleyen ANKA eski çalışanları ise bu satış sonrasında yine hayal kırıklığına uğradı. Çünkü Ajansın yaklaşık 20 alacaklısı bulunuyor ve ANKA Haber Ajansı sadece 262 bin liraya satıldığından eski çalışanlara yasal olarak hak ettikleri paralarının onda biri bile ödenemeyecek.

Şimdi kulislerde bu satışla hem Kılıçdaroğlu’nun Danışmanı Veli Özdemir'in yüklü bir borçtan kurtulduğu, hem de CHP’nin cüzzi bir paraya Ajans sahibi olduğu konuşuluyor.   

Kalender Özdemir

ANKA Haber Ajansı

Ajansın kurucusu ünlü gazeteci Altan Öymen 1977 yılında politikaya girince, ajansla ilişkilerini kesti. Yönetimi, çekirdek kadrodan Müşerref Hekimoğlu üstlendi. Daha sonraları Cumhuriyet’te köşe yazarlığı da yapan Hekimoğlu, bir anonim şirket kurarak çalışanların da yönetime katılımını sağladı. ANKA’nın Yönetim Kurulu, ANKA Anonim Şirketi’nin pay sahipleri ile belli birimlerin yöneticilerinden oluştu. Hekimoğlu’nun vefatından sonra ANKA’nın yönetimini bir süre Nazif Ekzen yürüttü. 2006 yılından itibaren de Veli Özdemir ve Nuri Sefa Erdem Ajansın başına geçti.

Mevcut Künye
KURUCU:  Altan ÖYMEN
ONURSAL BAŞKAN: Müşerref HEKİMOĞLU
GENEL MÜDÜR: Veli ÖZDEMİR
YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ : Nuri Sefa ERDEM
MÜESSESE MÜDÜRÜ: Sinan DEMİRTAŞ
İSTANBUL TEMSİLCİSİ: Necmi ÇELİK



MEDYARADAR/ÖZEL