Medya
20 Eyl 2011 05:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:49

MEDYADA GÜNÜN KULİSİ! HASAN CEMAL HANGİ GAZETEYE GEÇİYOR?

Kulisi bu kez bir genel yayın yönetmeni, İsmail Küçükkaya ifşa etti. İşte gazeteciler arasındaki Hasan Cemal geyiği...

MEDYARADAR - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte Almanya ziyaretinde bulunan gazetecilerden Akşam gazetesi genel yayın yönetmeni İsmail Küçükkaya yazısının bir bölümünde "medya notları" aktardı. Ziyarete katılan gazeteciler çok iyi bir uyum yakalamışlar ve çok eğleniyorlarmış.

Söz dönüp dolaşıp Taha Akyol'un Hürriyet'e geçmesiyle ilgili dedikodulara gelmiş. Milliyet yazarı Hasan Cemal de orada hazır bulununca haliyle sorulmuş, Hasan Cemal nereye geçecek?

İşte İsmail Küçükkaya’nın yazısından ilgili kısım...

MEDYA NOTLARI...
Evet, Cumhurbaşkanı’nın üç günlük Almanya seyahatinde sekiz gazeteciyiz. Yeni Akit de var Cumhuriyet de... Hasan Cemal gezinin yıldızı, neşe ve espri kaynağı.
Ali Bayramoğlu’nun zekice, ironik takılmaları sayesinde kahkaha eksik olmuyor. Bence zirve noktası, Zeynep Göğüş’ün Hasan Cemal’e, ’Taha Akyol Hürriyet’te yazacakmış, sen n’apıyorsun?’ sorusuydu. Hasan Abi, ’Aynen devam’ demeden hemen önce Ali Bayramoğlu bombayı patlattı:

’Hasan Abi New York Times’a geçecek.’
Bu arada göçün ellinci yılını kutluyoruz ama Hasan Cemal’in de 1.5 yıl yaşadığı Bremen macerasının üzerinden 45 yıl geçmiş. Mülkiyeyi bitirir bitirmez hem çalışmak hem de dil öğrenmek için Almanya’ya gelmiş Hasan Abi.

Bayramoğlu’yla Cemal bir ara bizim İlber Hoca röportajını konuştular.
Ali Bayramoğlu için en büyük tesadüf ise Yeni Akit temsilcisi Yener Dönmez ile karşılaşmasıydı. ’Bu o mu’ diye sordu. Bir süre önce Yener, bir yazısında bazı liberal entelektüelleri isim isim yazmış ve mealen ’Susturun bunları’ demişti. Nazlı Ilıcak başta, çeşitli yazarlar bu tartışmayı sürdürmüştü. Hasan Cemal de o isimler arasındaydı.

Yazımı otel lobisinde tamamlamak üzereyken az ileride Sedat Ergin büyüğümüze gözüm takıldı, her zamanki gibi olanca titizliğiyle haber peşinde...

İsmail Küçükkaya/Akşam