Polemik & Kulis
25 Tem 2018 17:08 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:46

Medyada flaş gelişme! O haber kanalına RTÜK'ten izin çıktı! Ne zaman yayına geçiyor? (Medyaradar/Özel)

Geçtiğimiz günlerde TR24 olan ismini Haber Global olarak değiştiren haber kanalına RTÜk'ten gerekli iznin verildiği duyuruldu.

Azerbaycanlı Global Medya Grup tarafından Türkiye’de kurulan haber kanalı Haber Global ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Uzun süredir Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan 'yayın izni 'almaya çalışan Haber Global'e sevindiren haber bugün ulaştı.

Bugün yapılan toplantı sonucunda RTÜK'ün Haber Global'in Türkiye'de yayın yapabilmesi için gerekli izni verdiği öğrenildi.

Flaş gelişme kanalın resmi Twitter adresinden "Ve beklenen haber... RTÜK'ten Türkiye'nin en büyük haber kanallarından biri olacak Haber Global'e yayın izni.Çok yakında yayındayız..." sözleriyle duyuruldu.



İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLDİ

Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan "TR 24" markasının, halen "24" logosu ile yayın yapan Kanal 24'e ait olması ve kanalın kuruluşunda tescil edilmiş durumda bulunması nedeniyle olumsuz yanıt alan haber kanalı geçtiğimiz günlerde isim değişikliğine gitmişti. 



FLAŞ TRANSFERLERE İMZA ATILDI 

Eski adıyla TR24, yeni ismiyle Haber Global kanalı geçtiğimiz aylarda birçok önemli gazeteciyi kadrosuna katarak adından bahsettirmişti.

Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda Suat Toktaş'ın oturduğu kanalın kadrosuna kattığı ünlü haberciler arasında; Erhan Ertürk, Gülay Özdem, Senem Toluay Ilgaz, İnan Demirel, Sorel Dağıstanlı, Faruk Demirel, Ceren Akdağ, Seda Selek, Temel Okaygün ve Ela Sezen gibi tanıdık isimler bulunuyordu.



PASTAYLA KUTLANDI!

RTÜK'ün 'yayın izni' vermesi kanal çalışanları tarafından pasta kesilerek kutlandı.