Medya
06 Haz 2023 16:03 Son Güncelleme: 06 Haz 2023 16:16

Medya takip şirketi Ajans Press'te haciz şoku! Serverlarına el konuldu, PR şirketleri mağdur oldu

Medya takip şirketi Ajans Press'te haciz şoku yaşandı. Şirketin serverlarına ve bilgisayarlarına el konulduğu iddia edilirken, bilgi akışı alamayan bir çok PR şirketi mağdur duruma düştü.

Türkiye’de medya takip sektörünün en önemli aktörlerinden biri olan Ajans Press’te haciz muamması yaşanıyor. PR sektörü başta olmak üzere birçok firmaya medya takibi konusunda hizmet veren şirketin serverlarına ve bilgisayarlarına el konulduğu iddia edilirken, şirket yetkilileri sessizliklerini koruyor. Haciz işlemlerinin geçtiğimiz cuma günü öğleden sonra gerçekleştiği belirtilirke, iddialar haciz kararının, şirketin sahibi olarak görülen Mehmet Ali Özkan ve ortakları arasındaki çekişmeden kaynaklandığı yönünde.

"HİZMET SAĞLAYICILARIMIZ  ÇALIŞMAMAKTADIR"

Türkiye’nin büyük birçok firmasına medya takip hizmeti veren Ajans Press’e ulaşmaya çalışsak da şirketin internet sitesine ulaşılamazken hem şirket telefonları hem de yöneticilere ait telefonlara yanıt verilmedi. Şirket çalışanları ise kendilerine müşterilerinden yönelen sorulara ise, “Şu anda mailler ve hizmet sağlamcılarımız çalışmamaktadır. Hukuka intikal etmiş bir süreç söz konusu ve size hizmet sağlayamıyoruz.  Şu an bir çalışan olarak sizlere başka bir açıklama maalesef ki yapamıyorum. Hukuki süreç neticelendiğinde şirket olarak sizlere bir açıklama yapılacaktır.  Size yaşatmış olduğumuz durumdan ötürü özür dileriz” şeklinde yanıt veriyor.

"ORTAKLAR ARASINDA SÜREGELEN BİR DAVADAN DOLAYI"

Yine başka bir müşteriye de verilen cevapta ise, “Şirket ortakları arasında süregelen bir davadan dolayı sistem odasına el koyuldu, bu sebeple üretim ve haber akışı başta olmak üzere tüm bağlantılarımız kesildi. Hukuki süreçler devam etmekle beraber bir gelişme olduğunda sizleri bilgilendiriyor olacağım. Bize gelen bilgi de bu süre zarfı içerisinde hizmet akışının sağlanamayacağı yönünde oldu, yaşadığınız mağduriyetten ötürü kurum adına şahsen özür dilerim” denildi.

"VAHİM BİR DURUM"

Sektörden başka şirketin yöneticileri ise bu durumun vahim sonuçları olacağını belirtirken şu bilgileri paylaştı:

“Cuma öğleden sonra gerçekleşen hacizin ardından hizmet akışı kesilmiş. Araya hafta sonu girdiği için durumun vehameti bugün ortaya çıktı. Ortaklar arasında bir sorun olduğunu ve bu nedenle bütün bilgisayarlara, serverlara el konulduğunu biliyoruz. Ortaklar arasında bir sorun olduğu konuşuluyor ama burada yaşanan sorunların geçmişi de var. 3-4 aydır çalışanlara ödeme yapılmadığını duyduk. Şu anda her şey toz bulutu halinde. Mağdur olan ise çalışanlar ve müşteriler olacak. Şu anda hacizden serverlarını ve bilgisayarlarını kurtarsalar bile sistemi yeniden kurmaları 2-3 günü bulur. Bu arada hizmet alamayan ve peşin ödeme yapan müşterilerin dava açmaya hazırlandığı bilgisi geldi.

Bizim aldığımız bilgilere göre;  şirketin yönetim kurulu başkan yardımcısı Doruk Özkan yurt dışındaymış ve kendisine ulaşanlara salı günü döneceğini ve o zaman bir açıklama yapacağını söylüyor. Mehmet Ali Özkan’a ise şu anda ulaşılamıyor."

SEKTÖRÜN EN ESKİ FİRMALARINDAN

1953’te Bunt Kupür Derleme Firması olarak kurulan Ajans Press, 1975 yılında Erol Özkan tarafından satın alındı ve ismi Ajans Press olarak değişti. 1992 yılında ise Ajans Press’in yönetimini Mehmet Ali Özkan devraldı.  Bu tarihte anonim şirket kuruluşu ve isim tescili yapıldı. 

Kaynak: Patronlar Dünyası