Gündem
13 Kas 2012 13:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:22

MEDYA TAKİP MERKEZİ'NDEN AJANS PRESS'E JET YANIT!

Medya takip firmalarından Ajans Press'in 'veri hırsızlığı' ile suçladığı Medya Takip Merkezi'nden yanıt gecikmedi..

Türkiye’de medya takibi yapan iki rakip firma “verilere haksız erişim” iddiasıyla mahkemelik olmuştu..

Medya Takip Merkezi yönetimi, bugün Ajans Press’in ANKA Kaynaklı haberdeki iddialarına yanıt verdi..

İşte MTM’den yapılan yazılı açıklama :

KAMUOYUNA AÇIKLAMA:


Bugün, Anka Haber Ajansı tarafından ‘Medya Takibi Firmaları Arasında Veri Hırsızlığı Davası’ başlıklı bir haber servis edilmiştir. Kurumumuza danışılmadan, Ajans Press’in ithamları doğrultusunda taraflı hazırlanan ve basına servis edilen bu habere, tarafımızca bir açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Türk medya takip sektöründe 4 ana firma mevcuttur. Ajans Press ve PR Net, Mehmet Ali Özkan’a aittir. Sektördeki bir diğer kuruluş olan İnterpress’in sahipleri ise, Mehmet Ali Özkan’ın amca çocukları olan Ömer ve Tarık Özkan’dır. Diğer bir deyişle, sektörün 3 firması aynı aileye aittir. MTM Medya Takip Merkezi’nin sahipleri ise, bu ailenin dışındadır.

Yıllardır, sektörde tekel oluşturma çabaları olan ve bu bağlamda, çeşitli yollara başvuran Ajans Press, firmamızın marka imajını ve pazardaki konumunu zedelemeye yönelik asılsız, kurmaca ve planlanmış iddialarda bulunmaktadır. Bu iddialar, belli bir maksadı taşımaktadır.
Özel bir araştırma şirketi olan ve yargılama yetkisi bulunmayan Cyber Diligence’in, bir mahkeme kararı edasıyla karalamaya katılıp beyanlar vermesi de manidardır.

Haberde atıfta bulunulan bilirkişi raporunda, MTM’nin bahsedilen verileri aldığına dair hiçbir bulguya rastlanmaz ve Ajans Press’ten MTM’ye herhangi bir veri aktarımının olduğuna yönelik bir tespit bulunmazken, bunun aksi bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır.

MTM, 14 yıldır sektörde önemli işlere imza atmış, sektöre birçok yeniliği kazandırmış, yaklaşık 150 çalışana, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ve Avrupa’da şubelere sahip, üç bine yakın yayını düzenli takip edip raporlayan ve gittikçe büyüyen pazara sahip bir şirkettir. Tüm altyapısı, ekibi ve ekipmanı ile Türkiye’nin önde gelen, en yenilikçi medya takip firmasıdır.

Medya Takip Merkezi olarak, gerçekdışı ve ticaretin ahlaki boyutlarının dışında kalan tüm bu ithamları yapanlara ve aracı olanlara karşı, tüm yasal haklarımızı saklı tuttuğumuzu bildiririz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

MTM Medya Takip Merkezi

AJANS PRESS, MTM’Yİ NEYLE SUÇLAMIŞTI?