Dünya
29 Şub 2024 10:09 Son Güncelleme: 29 Şub 2024 10:11

Medya şirketleri Google'a savaş açtı! Mahkemeye verdiler

Avrupa'da 30’u aşkın medya kuruluşu, Google aleyhine dava açarak şirketten 2,1 milyar euro tutarında tazminat talebinde bulundu

Avrupa'da 30'dan fazla medya kuruluşu, Google karşıtı davalarda bulunarak şirketten 2,1 milyar euro tazminat talep etti. Geradin Partners ve Stek isimli Avrupa merkezli hukuk bürolarının yaptığı açıklamaya göre, 17 ülkeden gelen 30'dan fazla medya kuruluşu, Google'a karşı hukuki süreç başlattı. Amsterdam Bölge Mahkemesi'nde açılan davada, Google'ın reklam teknolojisi uygulamalarının rekabet kurallarına aykırı olduğu iddia edildi ve yaklaşık 2,1 milyar euro tazminat talep edildiği belirtildi.

Açıklamada, Fransız rekabet kurumunun 2021'de Google'ın reklam teknolojisinin hakim konumunu kötüye kullandığı tespitinin hatırlatıldığı ve Avrupa Komisyonu'nun 2023'te benzer bir itiraz yayımladığı ifade edildi. Ayrıca, "Google hakim konumunu kötüye kullanmasaydı, medya şirketleri reklamlardan önemli ölçüde daha yüksek gelir elde eder ve reklam teknolojisi hizmetleri için daha düşük ücretler öderdi." değerlendirmesi yapıldı.

Alman medya şirketi Axel Springer, Norveç merkezli medya grubu Schibsted ve birçok Avrupa ülkesinden medya kuruluşlarının da aralarında bulunduğu şirketler, Google'a dava açanlar arasında yer aldı.