Televizyon
21 Mayıs 2014 08:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

Medya patronu A Haber canlı yayınından kovuldu!

A Haber'de Deşifre programına telefonla bağlanan işadamı Korkmaz Yiğit, Mehmet Ali Önel ile yaşadığı polemik sonrası canlı yayından alındı.VİDEO

A Haber’deki “Deşifre” programına hakkındaki iddiaları yanıtlamak için bağlanan bir dönemin medya patronu Korkmaz Yiğit, sunucu Mehmet Ali Önel’le yaşadığı tartışma sonrasında canlı yayından alındı.

Programın konuğu olan matbaa sahibi Doğan Kasadolu’nun, hakkındaki iddialarına yanıt veren Yiğit, bu sırada Mehmet Ali Önel’le tartışmaya başladı. Tartışmanın sonunda Yiğit, programdan kovuldu.

Önel’in, “Doğan Kasadolu TMSF’den ödül aldı” demesi üzerine, Korkmaz ile Önel arasında şöyle bir diyalog yaşandı:


Korkmaz: Ödülü Fethi Çalık verdi.

Önel: Fethi Çalık kim? TMSF’nin Tahsilat Daire Başkanı.

Korkmaz: Fethi Çalık zimmetine para geçirmekten şu an da aranıyor ve yargılanıyor. Hakkında yakalama emri var. Doğan Kasadolu hakkında Adalet Bakanlığı şöyle bir işlem yapıyor. Ceza işleri genel müdürlüğü Kasatoğlu’nun akli melekeleri yerinde değildir, kontrolleri yapılsın. Ben de belgeleri var.

Önel: Ben Kasadolu’nu 20 yıldır tanırım. Kasadolu, hak arama savaşçısıdır. Kamu malının zararını ortaya çıkaran, tahsilini sağlayan bunu dert edilen bir insandır. Ben sizi Kasatoğlu’nu suçlayın diye buraya çıkarmadım. Lütfen kendinizi savunun.

Korkmaz: Siz beni suçluyorsunuz.

Önel: Dosyadaki suçlamalara cevap verin.

Korkmaz: Nesine cevap vereceğim siz mahkeme misiniz?  Yargıya intikal etmiş bir konuda siz ne cüretle program yaparsınız.

Önel: Beyefendi zaten bunlar mahkeme evrakı.

Korkmaz: İyi de siz mahkeme misiniz? Siz ne cüretle bunları soruyorsunuz?

Önel: Siz haddinizi aşıyorsunuz. Ben sizi yayından alıyorum. Kesin lütfen sesini…
Bir gazeteci olarak söz hakkı tanıdık. Cevap hakkınızı kullanın, sataşmalar, terbiyesizlikler yok öyle...

KORKMAZ YİĞİT KİMDİR?

Bir dönemin medya patronu Korkmaz Yiğit, 1990’lı yıllardaki inşaat projeleriyle ismini duyurdu. Bank Ekspres'i satın aldıktan sonra Kanal 6, Kanal E ve Genç TV televizyon kanalları ile Yeni Yüzyıl, Ateş ve Milliyet gazeteleri Korkmaz Yiğit aldı.

Ancak, 1998 yılında Türk Ticaret Bankası'nın yüzde 84.52'lik hisselerini satın aldı. Ancak, Alaattin Çakıcı'nın ihale sürecinde Yiğit lehine devreye girdiği anlaşılınca, ihale iptal edildi. Daha sonra Korkmaz Yiğit, Yeni Yüzyıl ve Ateş gazetelerini Okay Gönensin'e, Milliyet'i Aydın Doğan'a, Kanal 6 televizyonunu da Ahmet Özal'a verdi.

İŞTE O ANLAR: