Gündem
28 Eyl 2012 09:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:11

MEDYA PATRONLARI HİLMİ ÖZKÖK İLE MECLİSTE BULUŞACAK!

TBMM'de 4 Ekim günü bir sürpriz yaşanacak, medya patronları ile Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök buluşacak.

TBMM’de medya patronları ile Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök buluşacak.

TBMM’de 4 Ekim günü sürpriz bir buluşma yaşanacak. Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonunda hem medya patronları Aydın Doğan, Dinç Bilgin, Turgay Ciner, Mehmet Emin Karamehmet hem de Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök bir araya gelecek.

Çalışmalarına 1 Ekim’de TBMM’nin açılmasıyla başlayacak olan komisyonda, 2 Ekim Salı günü gazeteciler Kadir Çelik, Mehmet Altan, Ali Bayramoğlu, Yavuz Donat, Cüneyt Arcayürek, 28 Şubat süreciyle ilgili dinleyecek. 3 Ekim’de ise gazeteciler Fatih Çekirge, Ertuğrul Özkök, Fehmi Koru, Mehmet Ali Birand, Taha Akyol, komisyon üyelerinin sorularını yanıtlayacak.

4 EKİM BULUŞMASI

28 Şubat alt komisyonu 4 Ekim günü medya patronlarını davet ederken, 12 Eylül alt komisyonu da Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök’ü dinleyecek. Böylelikle medya patronları ve Hilmi Özkök, komisyon salonunda buluşacak. Bu isimlerin bilgilerine ayrı ayrı başvurulacak. Komisyonun 4 Ekim davetlileri arasında gazeteciler, Zafer Mutlu ve Alper Görmüş de bulunuyor.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesindeki 12 Eylül 1980 alt komisyonu Başkanı AKP’li Naci Bostancı, ’’Hilmi Özkök’ün çeşitli dönemlere ilişkin tanıklıkları var. 12 Eylül döneminde de önemli görevleri vardı. Bu çerçevede kendisine müracaat ettik. 4 Ekim’de dinleyeceğiz’’ dedi. Özkök 1980 döneminde Albay rütbesi ile Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Özel Kalem Müdürlüğü ve Kara Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanlığı görevinde bulunmuş, 1984’de Tuğgeneralliğe terfi etmişti