Medya
30 Eki 2021 09:03 Son Güncelleme: 30 Eki 2021 09:14

Medya Ombudsmanı Bildirici’den ‘teke tek fotoğraf’ eleştirisi! ‘Kandırmaktan başka bir şey değil...’

Medya Ombudsmanı Bildirici, bakanlarla toplu şekilde bir araya gelen gazetecilerin teke tek fotoğraflar altında ‘özel görüşme’ haberi yazmasına tepki gösterdi ve “Okuru kandırmaktan başka bir şey değil” eleştirisinde bulundu.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, basın yapılan toplu açıklamalarda gazetecilerin bakanlarla tekli fotoğraf çektirerek, sadece kendilerine röportaj vermiş gibi haber metni yazmalarını eleştirdi.

“Meslektaşlarımız haber kaynağıyla tekli fotoğraf çektirmeyi, yıllardır başvurulan bir yöntem olduğu için sıradan bir alışkanlık gibi görebilirler. Ama tekli fotoğraf çektirip, özel görüşme gibi haber ve yazı yazmak okuru kandırmaktan başka bir şey değil. Bir de eksik bilgi verilmesini sağlıyor, oradaki durumun görülmesini engelliyor” diyen Bildirici, ‘Arkadaşlar, teke tek poz verip yanıltmayın’ başlıklı yazısının devamında şunları kaydetti:

“Örneğin Milli Eğitim Bakanı Özer kahvaltıda ya da sohbet için bir araya geldiği gazetecilerle toplu fotoğraf çektirse, medyaya akreditasyon uyguladığı görüntüye yansımış olur. Zira Özer de -tıpkı cumhurbaşkanı ve diğer bakanların yaptığı gibi- Cumhuriyet, Karar, BirGün, Milli Gazete ve Evrensel gibi iktidara eleştirel yaklaşan gazetelerin temsilcilerini çağırmamıştı bu toplantılara.”

Söz konusu yazısını Twitter hesabından da paylaşan Faruk Bildirici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağında yer alan gazetecilerle toplu fotoğraf vermesinin ise iyi olduğunu dile getirdi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağında hangi gazetecinin ne sorduğunun belli olması iyi oldu” diyen Bildirici, “Soru sorarken yaranmak isteyenleri öğrenmiş olduk ama en ilginci, geziye katılan 19 gazeteciden 8’inin soru sormamasıydı. Sanki turistik geziye çıkmışlardı.”

Yazının tamamı için tıklayın!